Aktywne Wpisy

Mck_98 +730
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie ciężarówek w mieście jako osobówki. Sam się takowymi nie poruszam, natomiast podobają mi się i widzę szereg plusów w tych autach:
+siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno jadąc w nocy
+duży prześwit, wygodny na miejskie, dziurawe drogi i krawężniki
+wygodnie się wsiada i wysiada
+dobra widoczność podczas jazdy
+siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno jadąc w nocy
+duży prześwit, wygodny na miejskie, dziurawe drogi i krawężniki
+wygodnie się wsiada i wysiada
+dobra widoczność podczas jazdy
źródło: 1000042058
Pobierz
Apiro +127
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W co w Polsce opłaca się włożyć pieniądze rzędu 100k+, które po prostu leżą na koncie i nic nie robią? Mam kupione obecnie jedno mieszkanie w którym mieszkam, a zarobki na ten i przyszły rok przewiduję w okolicach ~30k na miesiąc na rękę. Nie chciałbym iść w drogę kupowania nieruchomości (chociaż w ostateczności może i na to się zdecyduję) i powolnego inwestowania w mieszkania, bardziej wolałbym zrobić coś w kierunku giełdy, obligacji, ale sam nie wiem co. Przy takich zarobkach zakup nieruchomości jest osiągalny, ale wydaje mi się, że te pieniądze w przedziałach w których kupowałbym te mieszkania/domki po prostu leżałyby i gniły, czyli można powiedzieć że realnie inwestowałbym je co 2-3 lata. Codziennie się rozwijam, więc na pewno inwestuję też w swoje umiejętności i zdrowie, ale chciałbym wrzucić gdzieś pieniądze które mam aktualnie.
Amerykanie najczęściej polecają inwestować w ich indeksy, przynajmniej w internecie. W co wy byście polecili wrzucić te pieniądze, albo chociaż jaki temat mógłbym zgłębić żeby znaleźć w nim jakieś pole do inwestycji?
#gielda #inwestycje #nieruchomosci #inwestowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Są fajne konta oszczędnościowe na 7% w Pekao S. A. i na 5% w PKO BP.
Wyżej masz bezpieczne i proste w obsłudze instrumenty łatwo dostępne dla "przeciętnego Kowalskiego".
Z czasem możesz spróbować wejść na giełdę. Zacznij już dziś o
druga polowe zapakuj się w ETF iShare S&P 500
aha w polska giełdę się nie ładuj, to juz lepiej iść do kasyna
Akcje polskie - 25 procent
Długoterminowe obligacje amerykańskie - 10 procent
obligacje rynków wschodzących - 20 procent
polskie obligacje - 20 procent