Wpis z mikrobloga

@Rustyyyy nie, po prostu to są dane z d--y śpiewaka.
W Polsce mieszka około 38 mln mieszkańców, z czego polakow jest 36 mln albo mniej.
5 mln to osoby do 14 r życia.
Czyli mam 31 mln,
1/4 całości to czyli 8-9 mln to seniorzy. Tylko odejmując 2/3 z nich jako nie pijący to mamy następne -6 mln. Jedziemy dalej 31-6= 25 mln.
Według danych z 2020 roku mam 20% absytynentow.
  • Odpowiedz
@itakisiak @Rustyyyy via tvn 8% Polaków pije codziennie. Licząc nawet dla całej populacji 36 mln * 0.08 = 2.88 mln.
Codziennie pije..... To jak może się upijać 5,5 mln.
Serio matematyka, statystka i demografia mówią, że tak nie jest.
  • Odpowiedz
@emasele: ta 20% abstynentów, bo p--o to nie a-----l. Chyba nie zdajesz sobie sprawy że seniorzy też piją, szczególnie na emeryturze.
Oraz chyba mi nie powiesz że żaden nieletni nastolatek w polsce nie piję alkoholu?
  • Odpowiedz
@Rustyyyy oczywiście, że seniorzy piją i to często. Tylko picie alkoholu a upijanie się to różnica jak między Wisłą a Amazonka. To i to rzeki...No ale jednak trochę nieporównywalne.
  • Odpowiedz
@sindram bo liczy się gotcha a nie faktyczne dane.
Popularna cytrynówka 100 ml 28% = 28 gram alkoholu czyli tyle samo ile w 0.5 piwa.
Czy to źle, że ludzie zaczynają dzień od pakietu startowego? Tak, ale czy trzeba robić nad jakieś halo? Niezbyt
  • Odpowiedz
@open_or_die: 200 ml to jest już ćwiartka. małpa to od 40-50 do 90 bo tych jest coraz więcej do tych 100.
Przez epidemie przemysł spirytusowy dba o zdrowie Polaka, bo małpa zdrożała że jest nieopłacalna, a za to zmniejszyła się i dolano więcej soku.
W ogóle jaki hejvi user typu żul będzie kupować małpe, nieopłacalne to w c--j. Lepiej kupić zamiast tego kuflowe czy rompla.
  • Odpowiedz