Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 27 lat. Od kilku miesięcy jestem w związku z dziewczyną. To mój pierwszy taki poważny i długi związek w życiu. Wcześniejsze relacje z dziewczynami kończyły się po kilku tygodniach, nigdy nie przeszło to w nic poważnego. Nie jestem typem romantyka, który na początku znajomości pisze już wiadomości typu "kochanie, kocham Cię, kotku" itp. i chyba przespałem ten moment kiedy powinienem był to jej powiedzieć. Chciałbym jej powiedzieć że ją kocham ale nie potrafię. Gdy leżymy sobie razem i myślę o tym to paraliżuje mnie całego i nie jestem w stanie tego powiedzieć. Po prostu nikomu wcześniej tego nie mówiłem i nikt nigdy tak do mnie nie mówił więc dla mnie to jest coś dziwnego, co jest trudniejsze niż mi się wydawało. Postanowiłem sobie że powiem jej to na trzeźwo (po kilku drinkach oczywiście by to było dużo łatwiejsze) ale jakoś nie potrafię się zebrać do tego. Eh śmiechu warte, chuop nie potrafi powiedzieć dziewczynie że ją kocha. Trzeba było od początku zgrywać lovelasa i zasypywać ja wiadomościami z serduszkami od początku. Może jakieś rady jak i kiedy to zrobić? Xd i czy inne chuopy które nie potrafią mówić o swoich emocjach też mają takie problemy, czy tylko ja xd
#rozowepaski #zwiazki #logikaniebieskichpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

. Trzeba było od początku zgrywać lovelasa i zasypywać ja wiadomościami z serduszkami od początku.

@mirko_anonim: ale wiesz, że wiadomości z serduszkami, a to wyznanie to są dwie różne rzeczy?

Może jakieś rady jak i kiedy to zrobić?

Wtedy kiedy masz chęć, ale się boisz, zrób to i nie analizuj czy to dobra chwila. No chyba, że nie jesteś pewien to poczekaj aż będziesz.
  • Odpowiedz
przecież jej nie kochasz tylko uważasz że "unowa społeczna" zobowiązuje cię do powiedzenia czegoś takiego - i że ona wtedy oszaleje ze szczęścia
ona ciebie też nie kocha, by the way, nie oszaleje

w tym miejscu i czasie znaleźliście optymalne rozwiązanie, ale sytuacja jest dynamiczna i wszystko może się zmienić w ciągu dni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jako facet nigdy przenigdy nie mów pierwszy dziewczynie że ją kochasz.

Poza tym kilka miesięcy to tu nie ma żadnej miłości tylko co najwyżej zauroczenie, nie znasz typiary nawet. Po pół roku człowiek dopiero coś zaczyna się poznawać a ty po paru miesiącach chcesz obcej osobie miłość wyznawać xd może oświadcz się od razu xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Kobiety lubią być zasypywane komplementami, mówieniem jak bardzo nas kochają partnerzy. Jeśli paraliżuje cię wyznanie miłości to znaczy, że może coś jest nie tak? Nie czujesz tego? Ja w poprzedniej relacji również miałam taki paraliż i okazało się, że facet nawet mnie nie kochał przez całą relację, a w aktualnym związku to poszło łatwo. Warto się zastanowić co jest nie tak.
  • Odpowiedz