Wpis z mikrobloga

Czesc jestem po wizycie u dietetyka i mam takie xD
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
- najlepiej pic wode niegazowaną, mozna dodac jakąś miete zeby miala smak, ale te wszystkie ",fit napoje" w sklepach są zle *

- starac sie nie jest gotowcow, maja duzo solii itp.

Tak w sumie jak zobaczylem liste zakupow to praktycznie musze zmienic liste zakupow o 80-90%

Najgorszs w tym wszystkim jest to, ze niby ma dobre opinie bo ludzie z jej diety nie wchodzą na efekt jojo czy coś. Ale wiele rzeczy mi sie nie zgadza.
Na każdą moją kontrodpowiedź miala przygotowaną odpowiedzz ale mialem wrazenie ze sie wywyższa

#dieta #odchudzanie #chudnijzwykopem #zdrowie

* - chodzi o ilosc, w sesnie ze puszka pepsi raz na tydzien nie bedzie zla, ale picie codziennie 3-4 juz tak

Zgadzasz sie z tą panią ?

• tak 87.0% (6744)
  • nie 13.0% (1006)

Oddanych głosów: 7750

• 281
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Milo900: uga buga guwno uga buga, cukier ZUO!11 JAK SZCZEPIONKI I 5G XDDD
O słodzikach nie wspomne. "eLyTa" internetu antyszczepów i wyznawców teorii szkodliwych słodzików XDD
Po 1) polecam filmik Naukowego Bełkotu który już wyjaśniał temat słodzików
Po 2) zapytaj się pani czym się różni pizza robiona w domu od pizzy robionej w pizzerni. Normalnej ofc, nie mowie o jakichś pizzach z marketu.

te wszystkie ",fit napoje" w sklepach są
W.....y - @Milo900: uga buga guwno uga buga, cukier ZUO!11 JAK SZCZEPIONKI I 5G XDDD
...
  • Odpowiedz
mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD

@Milo900: Uiwelbiam takie ignoranckie wpisy. Właściwie to jest najlepsza rada. Jak samemu robisz to możesz odmierzyć składniki, a w kupionej nigdy nie wiesz ile sera, tłuszczu czy cukru dodali żeby podbić smak ładując masywną ilość kalorii.

To "xDDDDDD" to wisienka na torcie. Symbol czystej ignorancji.
  • Odpowiedz
mam takie xD

Na każdą moją kontrodpowiedź miala przygotowaną odpowiedzz ale mialem wrazenie ze sie wywyższa

@Milo900: Największe xD to jest z zoomerskich fanów patogal którzy wychodza z piwnic i poznają realne życie. J----e bezmózgi xD
  • Odpowiedz
@Milo900: - prawda, najlepsze są jogurty naturalne, nie mają sztucznych barwników i cukru, możesz sobie dorzucic borówkę i truskawkę, będzie 200x zdrowsze
- napoje 0 to syf dobrze mówi, ja już od dawna piję tylko wodę
- własnoręcznie robiony kebab z dobrego mięsa z surówką - co w tym niby nie zdrowego?
- aktywność fizyczna to podstawa zdrowia, niby co źle powiedziała?
- prawda
- prawda, jak będziesz w--------ł dużo
  • Odpowiedz
@Milo900: wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"

bo to są śmieci, nie wiem czego oczekiwałeś XD

napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci

no niestety jak chcesz mieć dietę to wszelkie napoje gazowane typu sprite fanta coca-cola mirinda powinny wylecieć z listy zakupów. Woda z ręcznie wkrojonymi owocami oraz miętą jest zdrowa. Herbata zielona czy jakieś zioła do picia też będą zdrowe, coca-cola nie
  • Odpowiedz
@Milo900: Pani ma rację. Nie znaczy to co prawda, że jak zjesz sobie taki jogurcik to będzie tragedia, ale generalnie sporo cukru mają. Z Pizza to samo, jak zrobisz sam w domu z porządnych składników albo zjadł neapolitane z porządnego lokalu, jest to kaloryczne, ale jak bilans się zgadza go gitara, gorzej gdy ładujesz w siebie jakieś śmieciowe pizza hut czy inne gówna
  • Odpowiedz
@Milo900: Ale co Ci się nie zgadza?
1. Przeczytaj skład tego g*wna - to głównie cukier. A jak jest light to znaczy, że dali mniej tłuste mleko, a nie, że mniej cukru. Jak chcesz jeść jogurty to kup sobie naturalny, owoce i sam wrzuć no kurna masa pracy to jest xD Szczególnie w przypadku owoców, których nie trzeba nawet kroić jak borówki, maliny. Tylko tu uwaga, bo zwykłe naturalne są
  • Odpowiedz
@Milo900 robienie kroków jest spoko. Odkąd codziennie staram się zrobić 10k kroków fajnie trzymam wagę i do tego jakiś taki spokojniejszy chłop ze mnie. Kroki robię w lesie i będąc teraz na wakacjach, gdzie do najbliższego lasu mam 60km czuje, że czegoś mi brakuje XD Robię spacerki, ale to jednak nie to samo. Las uspokaja
  • Odpowiedz
Ale wiele rzeczy mi sie nie zgadza.

@Milo900: skoro nie chcesz schudnąć, to na c--j komuś wizytę blokujesz?
Jesteś tym jednym co da negatywa, gdzie 99.9% daje pozytywa, bo oczekiwales złotych rad, a ta cała dieta, to tylko mniej i odpowiednio w--------ć.

Generalnie wystarczy wywalić (lub mocno ograniczyć) cukry/wegle, których jedzenie napędza chęć podjadania i zaczną się
  • Odpowiedz
mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD

@Milo900: ale dlaczego xD?
Przecież to prawda.

Baaa, nawet burger zrobiony w domu będzie spoko i zdrowy, o ile nie kupisz pseudo
  • Odpowiedz
@Milo900:

wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"

no cukru to miewa więcej niż coca cola

napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy
  • Odpowiedz
@Milo900: zgadzam się prawie we wszystkim, tylko z napojami zero nie. Jest wystarczająca ilość dowodow na to że są bezpieczne, co więcej są dowody pokazujące, że wypicie szklanki koli zero przed posiłkiem sprawia, że zjesz mniej
  • Odpowiedz
@Milo900: beka z ciebie. Mogłeś pytać to bym ci to samo powiedział za darmo. Poza tym że picka czy kebab w dobrymi miejscu jest ok (ciekawe jak ona robi kebab sama xD), a słodziki mogą mieć zły wpływ na florę jelitową I pomimo braku cukru wywoływać wyrzut insuliny.

Wiem jeszcze więcej, mogę dać tipow trochę
  • Odpowiedz