Aktywne Wpisy

Klimbert +23
Hej Mirki i Mirabelki. Chwalę się nowym autem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super.
Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k.
#motoryzacja #audi
Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super.
Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k.
#motoryzacja #audi
źródło: audi
Pobierz
krystse +2
Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obok na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Co mogę z tym zrobić? Szafka jest na miejscu sąsiada, który miał problem do mnie ze to mój rower, więc to nie jego. Wychodzi na to, że to zupełnie jakaś osoba trzecia. Administracja ma to w dupie. Nie da się go przenieść bo ma mocne zapięcie. Kończą mi sie pomysły, a niesamowicie mnie
źródło: IMG_7564
Pobierz

Czy warto - dla zabawy podczas spacerów, dla skontrolowania swojego mieszkania, i przy szukaniu nowego miejsca zamieszkania - zaopatrzyć się w taki tani miernik pola elektromagnetycznego?
https://allegro.pl/oferta/miernik-pola-elektromagnetycznego-tester-fal-promieniowania-5g-100ut-alarm-12583390263
Jestem laikiem w temacie, ale zakładam, że to sumuje wszystkie źródła (elektronika, mirkofalówka, router, słupy wysokiego napięcia, maszty przekaźniowe) do jednej liczby, której wysokość mówi o ryzykach zdrowotnych i potencjalnym wpływie na samopoczucie? Jak ta wartość ma się do promieniowania jonizującego i termicznego (np. jak na wynik wpłynie różnica temperatury między zimą a latem)? Czy jeżeli wynik jest niski, to jest się na 100% bezpiecznym od negatywnego wpływu promieniowania?
Czy przy okazji warto sobie kupić licznik Geigera (też za 100 zł), czujnik stężenia CO2/CO/O2, albo jakiś inny? Z góry dzięki za zrozumienie i wyjaśnienia. #pytanie #czujnik #czujniki #promieniowanie #promieniotworczosc #inzynieria #geodezja #budownictwo #nieruchomosci #zdrowie #medycyna #fizyka #gadzety #elektronika #elektryka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: pol_pl_Miernik-pola-elektromagnetycznego-GM64-928_7
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: Fcolourful
PobierzJak masz grzejnik wody na gaz w łazience to tak
@mirko_anonim:
źródło: disapproving_look
PobierzNie. Jeśli już chcesz mierzyć indukcję magnetyczną to smartfony posiadają magnetometry, a jego odczyt możesz sprawdzić w ustawieniach lub aplikacją np. phyphox.