Wpis z mikrobloga

@pyszniarz gdzie wjedzie jak wszystko stoi? Stanie obok kolarza i co będzie jak ruszą? Ano będzie wyprzedzanie rowrszysty bez zachowania odpowiedniego odstępu.

Ja wiem że Ty byś chciał żeby ci kolarze wydupiali na trawę i przepuścili auta za sobą, ale nie zawsze się da¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
czemu nie w kolumnie wsiaki

@pyszniarz: Co te trójpedalarze, to ja nie wiem. Gościu, masz coś ze wzrokiem? Spaliny ci się do wnętrza auta dostają?
Biegnij szybciutko do lekarza POZ po skierownie do okulisty. Jak pójdziesz jutro rano, to w NFZ będziesz zapisany jaki pierwszy na listopad 2032 roku.

• Odpowiedz
@Wycu91:

będzie wyprzedzanie rowrszysty bez zachowania odpowiedniego odstępu.

No tak, wszyscy wrogowie, wszyscy będą się znęcać nad biednymi rowerzystami.

Ja wiem że Ty byś chciał żeby ci kolarze wydupiali na trawę i przepuścili auta za sobą, ale nie zawsze się da¯(ツ)

wystarczy kolumna, nikt nie musi opuszczać jezdni
  • Odpowiedz
@sargento: Aha, to jak stoję nie obowiązują mnie przepisy ruchu drogowego. Dzięki za info, teraz sobie będę stawał na ścieżkach rowerowych jak szefito. Tyle lat jak głupi szukałem miejsca parkingowego, a tu poprostu jak stoisz to cię nie obowiązuje prawo ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
wystarczy kolumna, nikt nie musi opuszczać jezdni

@pyszniarz: typie, ale wiesz że auto nie może wjechać między rowerzystów w kolumnie? więc gdyby ci ludzie stali jeden za drugim, to byś geniuszu czekał na tym wahadle kolejny cykl i #!$%@? byś zrobił oprócz wypisywania tych bzdetów na portalu ze śmiesznymi obrazkami
  • Odpowiedz
rowerek nie ma prawa stać równolegle z innym rowerkiem i zastawiać cały pas ruchu ¯\(ツ)/¯ tyle a może aż tyle

@pyszniarz: który art. o tym mówi? Przecież to nie postój tylko zatrzymanie wynikające z warunków ruchu drogowego.
  • Odpowiedz
Dzięki za info, teraz sobie będę stawał na ścieżkach rowerowych jak szefito.

@pyszniarz: ale wyjmij już drążek zmiany biegów z tyłka.
Art. 49 ust. 1 Zabrania się zatrzymania pojazdu:
punkt 11 na drodze dla pieszych i rowerów, drodze dla rowerów, pasie ruchu dla rowerów oraz w śluzie dla rowerów, z wyjątkiem roweru.
Także nie będziesz stawał.
  • Odpowiedz
@tomek_27: mój kolega miał problem bo zawsze po współżyciu z małżonką miał bóle jajek, poszedł do seksuologa. Seksuolog się zapytał czy dużo jeździ i że to pewnie za ciasne gacie. No i zmienił gacie na luźniejsze i problem znikł ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz