Aktywne Wpisy

MagicznyMariusz +143
źródło: 1000017298
Pobierz
chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000017298
Pobierz
źródło: images (80)
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Post o zarobkach. Pracuję jakbym miał umowę o pracę, ale jestem na umowie zlecenie. Mała firma z bramami segmentowymi, w pracy jestem ich monterem i serwisantem, pracownikiem hali (składanie bram od zera).
Wypłata wygląda tak, że około 500 zł dostaję na konto a resztę do ręki - przepracowane godziny mnożone przez 25,40 zł, żadnych płatnych urlopów.
Czyli razem z tym na koncie zarabiam między 3300 - 3800. Moje pytanie brzmi, ile szef na mnie oszczędza płacąc trochę na konto, resztę do ręki zamiast dać umowę o pracę choćby za najniższą krajową?
Wkurzam się, bo popełniłem błąd zatrudniając się w tej firmie, a zawodu (elektryka) uczę się dopiero teraz blisko 30 rż, wcześniej studiowałem gunwostudia, wiem że mogłem wcześniej ogarnąć się życiowo.
Mieszkam w polsce B, mniejsze miasto, alternatywy dla mnie to praca na produkcji, mało podobnych firm.
W pracy montujemy nie tylko małe bramy ale i te duże przemysły do których są potrzebne zwyżki, używam ich bez uprawnień ofc.
Może ktoś wie ile się zarabia przy tym w Polsce.
#pracbaza #prawo #pytaniedoeksperta #praca #przedsiebiorczosc #biznes #bramy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 167-486
Pobierzźródło: temp_file1320500959059970192
PobierzPowiększone brutto na minimalnej to ponad 4800, czyli janusz oszczędza 1000-1100 zł miesięcznie na samej wypłacie. Do tego dochodzi 200 zł ekwiwalentu za każdy dzień urlopu razy 26 dni w roku.
@mielonkazdzika nie każdy jest programistą 15k. Przypominam, że 3 lata temu REALNA mediana (nie gusowska, która jest fikcyjna) to było 2326 zł na rękę... Tyle lub mniej
"Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 5 280 PLN brutto. Co drugi monter drzwi otrzymuje pensję od 4 520 PLN do 6 480 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych monterów drzwi zarabia poniżej 4 520 PLN brutto".
A sytuacja ze ktos placi "na reke" wedlug mnie jest skandaliczna.
@mexxl:
Piszesz że na magazynie bedzie mu lepiej, a prawda może być o wiele inna, magazyny to najcześciej korpo gułagi gonione przez polaczka gdzie będzie miał zapi$rdol fizyczyny i mobing i wyjdzie na to samo albo gorzej bo jeszcze zdrowie podupadnie w
Monter i serwisant bram zostanie zastąpiony automatyzacją XD XD XD weź powstrzymuj się do takich bajtów :D
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Zależy jaka produkcja i magazyn, ale tutaj i tutaj musisz zasuwać jak robot bardzo często jesteś podłączony do systemu i każdą twoją czynność rejestruje i oblicza czas komputer, jesteś non stop na liczniku kierownika czy innego gestapo, dostaniesz sraczki to będzie od razu to w systemie widoczne i zaraz pojawi przydupas pytający kiedy można spodziewać się zatwardzenia albo każący ci wypełnić pismo w którym będziesz