Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: rozmawiaj z nią, tłumacz, że ją kochasz, zależy Ci, ale to co robi to duża przesada. Nie pozwól się odcinać od kontaktów z innymi, bo z czasem obudzisz się samotny, tylko z nią u boku, a w zdrowym związku trzeba czasami zrobić coś osobno. Musisz być w tym wszystkim asertywny. Jeśli rozmowy nie doprowadzą do jakiegoś sensownego działania, próby zmiany tych nawyków, jakiegoś kompromisu, to niestety, ale niezależnie od
  • Odpowiedz
@mirko_anonim znam takiego jednego który też tak miał. Wszyscy mu mówili żeby ją olał. Nie olał. Teraz założył sprawę rozwodową, ale życie ma skomplikowane bo jest już dwójka dzieci. Ona walczy o to aby nie miał kontaktu z dziećmi, jak to się skończy prawie na pewno wiadomo. pewnie alimenty etc. Majątek który był w zdecydowanej większości jego, teraz będzie podzielony.
  • Odpowiedz
Pomocy!!! Żaden troll, chcę asap rozwiązać sytuację.

@mirko_anonim: Nie do końca rozumiem o co prosisz.

Męczysz się, Twoja dziewczyna ma zdecydowanie nie po kolei w głowie, będzie tylko gorzej z czasem. Jakiej pomocy oczekujesz oprócz potwórzonego tu już kilka razy - SPIER**LAJ?

Lepszej rady nie dostaniesz w swojej sytuacji
  • Odpowiedz
@krak: Też mam takiego znajomego. Każdy mu powtarzał, że ten związek go niszczy ale nie słuchał bo 'zakochany'.

Ze świetnego znajomego chętnego do wyjść, ciekawych rozrywek, inicjatyw, zmienił się w pantofla robiącego to co, niestety już teraz, żona powie.
Wychodzą tylko do ich znajomych bo jego się 'jej nie podobają' i ich ciągle obgaduje. Zerwał całkowicie kontakty.
Robią tylko to co ona chce, sprzedał motocykl (jego hoby od dziecka) bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jak byłem młodszy to miałem dziewczynę, która mi dużo zabraniała i robiła rzeczy typu wyliczanie maksymalnej ilości piw jakie mogę wypić będąc z kolegami itp. itd. Wiesz jak to się skończyło? To ona puściła mnie bokiem z innym typem i chwała jej za to, bo na własnej skórze przekonałem się jakie zachowania są toksyczne i że na coś takiego trzeba od razu zdecydowanie zareagować i nie dać sobie wejść na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Powiem ci tyle że jeśli ją kochasz to postaw na swoim nie pozwól jej kontrolować sobą za pomocą jakiś emocji, jeśli ty tracisz szacunek do samego siebie bo ona tego sobie życzy to się chłopie umęczysz i cię ściagnie na same dno. Ona powinna iść do specjalisty bo najwidoczniej ma spore problemy, i myśle że jest też duża szansa na to że cie nie kocha tylko się ciebie trzyma
  • Odpowiedz