Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że jest zazdrosna. Bardzo mi przeszkadza to w tym związku, że ona chce kontrolować wszystko. Często jest zazdrosna. Coś ala wpis tego mireczka: https://wykop.pl/wpis/47547421/anonimowemirkowyznania-czy-ona-jest-za-mocno-zazdr
Nie wiem co robić, bardzo się męczę, ale z drugiej strony ją kocham. Widzę też, że ona jakby oddala mnie od ludzi, którzy są moimi przyjaciółmi, moją ekipą z którą się trzymam.

Tak jak ten mirek wyżej:

1) Polubienie zdjęcia mojej przyjaciółki, z którą znam się od dziecka. --> nie przeszłoby, byłaby fest zazdrosna.

3) Powiedzenie: "szerokiej drogi" do koleżanki, która rozwozi pizzę, w momencie gdy akurat byliśmy w pizzeri - bo w ten sposób ją podrywam i flirtuję z nią. Mimo, że znam się z jej chłopakiem. ----> Nawet jak znam jakąś koleżankę ze studiów lub z liceum i idąc z nią mijamy jakąś moją znajomą, nie wiem jak zareaguje na zwykłe "cześć" Boję się spojrzeć w ogóle, a co dopiero cześć powiedzieć.

4) Słuchanie muzyki, w której w teledysku tańczą dziewczyny w bikini ---> ostatnio dostałem zjebę za piosenkę PR0BL3MU - Miyabi, bo ma taki tekst, jaki ma.

5) HIT - O to, że wiem kim jest SexMasterka i Sasha Grey - bo to musi znaczyć, że oglądam filmy p---o i że ona mi nie wystarcza, a co za tym idzie pewnie szukam sobie kogoś na boku ---> o to by mi na bank zrobiła problem

6) Bo w sylwestra będę spożywał a-----l i pewnie będę pijany. Foch trwał w sylwestrowy dzień od godziny 13 do 3 w nocy i przez te 14 godzin ciągle powtarzała: "Nie rozmawiam z Tobą, bo pewnie niedługo będziesz pijany". -> ogólnie o a-----l, choć nie piję.

Pomocy!!! Żaden troll, chcę asap rozwiązać sytuację. Jeszcze zanim będzie za późno. dzięki

#rozowepaski #zwiazki #zazdrosc #logikarozowychpaskow #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 47
@mirko_anonim z takiego czegoś to Ty się może ewakuuj jednak. Im dalej tym będzie gorzej. I nie pisze w stylu "olej karyne miras" tylko naprawdę. Jak mi żona zaczęła rzucać jakimiś tekstami które mi miały ograniczyć życie to porozmawialiśmy sobie i jest ok. Ale z żoną to jest inaczej niż 9 miesięczny związek.
Te wszystkie 5 punktów są tak żenujące że trudno rozchodzić, serio.
  • Odpowiedz
Twardo stawiasz na swoim lub ewakuacja. Oczywiście pierwsza opcja może i tak się zakończyć ewakuacją - wnioskuję po tym co piszesz, a jest bardzo nieciekawie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wygląda na to, że twoja dziewczyna panicznie boi się odrzucenia, wiec wykorzystuje strategie kontroli by jej lęk się nie ziścił. Paradoksalnie takie zachowanie tylko sprawia że zwiększa ryzyko bycia odrzuconą. Zaufanie to jeden z filarów związku, bez tego relacja nie będzie stabilna. Warto uwiadomić dziewczynie że kontrolowanie ciebie będzie tylko podtrzymywać jej obawy, uniemożliwiać weryfikacje przekonań. Warto by sobie to przepracowała, najlepiej u psychoterapeuty, bo inaczej nic się nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim o gurwa xd byłem z kimś takim. Twoje życie to będzie koszmar. Dostaniesz traumy jak zaszczuty pies. Chcę cię wsadzić pod but a jak jej się to uda to się znudzi. Człowieku po co se to robisz? Będziesz chodził jak w zegarku. Będziesz myślał o wszystkim żeby jej nie urazić. A ona będzie powolutku wierciła dziury w brzuchu i fochami na dłuższą metę wypracuje wszystko. Raz się nie uda że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ty chcesz porady a i tak nie zrobisz tego co Mreczki radzą żeby odejść od toksyka, bo ją kochasz xD. Jak ci zrujnuje zdrowie to dopiero miłość ci się odwidzi. machającypapiez.jpg
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Postaw się, Twoje życie, Twoje decyzje. Chcesz się napić to pij, witaj się ze znajomymi, oglądaj p---o jak musisz. Albo sie baba dostosuje albo niech spi3rdala. Ty się miras nie zmieniaj. I nie odpulaj od znajomych.
  • Odpowiedz
Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że jest zazdrosna.

@mirko_anonim: mam nadzieję, że to bait, ale od kiedy to ktoś może coś zabronić dorosłemu człowiekowi ( co jest legalne )?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: porozmawiaj z nią tak na poważnie, bez krzyków, że nie akceptujesz takiego zachowania a jej paniczna obawa o wierność wywołuje w rzeczywistości oddalanie się was. Jeżeli nie może sobie z tym poradzić to zaproponuj jej wspólne pójście do psychologa. Jeżeli powie że chcesz z niej zrobić wariatkę to powiedz jej że próbujesz znaleźć sposób żebyście mogli dalej być razem. Jeżeli dalej będzie się obrażać o takie bzdety to stawiaj
  • Odpowiedz