Wpis z mikrobloga

@m76859: związek w 2024 roku xDD nie każdy chce być cuckiem

powiem ci tylko że 80% dziewczyn z którymi się spotykam są zajęte, nie tykam mężatek ale jakieś wieloletnie dziewczyny, narzeczone

Kobieta zanim rzuci faceta to zazwyczaj przez 2-3 miesiące już się kupczy z innym
  • Odpowiedz
auto za 20k to wyjazd za granicę na 2-2,5 miesiąca nie mając 2 lewych rąk wiec to nic wielkiego (sam tak długo jeździłem, do 23go roku życia nigdy na wakacjach nie byłem bo ciągle kierunek holandia/niemcy żeby odłożyć kase)
mieszkanie w wieku 25 lat kupiłem w mieście wojewódzkim (Rzeszów + kredo 2%), wszystkie oszczędności życia + sprzedaż auta żeby tylko na wkład mieć i dobra praca (prace w kierunku zacząłem już na
  • Odpowiedz
Nienawidzę, bo wiem, że wam to tatuś dał na urodziny, a ja będę na to harował 40lat.

@Janusz-Koriwniak: dobrze że jeszcze nie mam 25 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
z chaty wyniosłem jedynie 1652zł które mi babcia na studia dała 5 lat temu
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: Właśnie zaczynasz rozumieć dlaczego tylu ludzi popierało na początku komunizm. Mało kto wierzył w wizje budowy socjalistycznego raju, większość z desperacji chciała po prostu zemsty na bogolach a potem zobaczymy.
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: To czas przestać przeglądać sociale. Tam nikt nie będzie się chwalił tym, że zapieprza na 2 etaty, żeby związać koniec z końcem. Zobaczysz tylko tych, którym się udało i ewentualnie tych, którzy jadą na kredytach w stylu "zastaw się a postaw się".
  • Odpowiedz
ale wiesz, że wczasy w Grecji można zorganizować taniej niż wczasy w Polsce?

@Tortcebulowy: dokładnie XD Ludzie z zawiścią patrzą na zagraniczne wakacje, a często są tańsze i w lepszych warunkach niż w tym kraju z kartonu.
  • Odpowiedz
albo masz wywalone w oszczędzanie i żyjezsz z dnia na dzień

@Janusz-Koriwniak: No to masz wyjaśnienie dlaczego masz tyle młodych którzy tak żyją. Wszystko co wymieniłeś da się zrobić mając mniej niż średnią krajową
  • Odpowiedz
@Zara_wracam: Szczególnie umysłowa. Mam kolegów co mieli 7 rodzeństwa bieda jak się piszczy i wyszli na ludzi każdy żyje powyżej średniej klasowej. Podstawowa rzecz to nauka, że nic nie przychodzi bez cięzkiej pracy jeśli nie masz kasy i żeby mniej pracować to trzeba się uczyć. Żeby się uczyć trzeba ciezko pracować wtedy gdy inni się bawią.
  • Odpowiedz