Wpis z mikrobloga

@OrzechowyDzem: każdy by dał, ale nie przeskakujmy z perspektywy dzieci na perspektywę rodziców. Z perspektywy dzieci jeden musi pracować latami na to co drugi dostał za darmo. Frustracja jest naturalnym odruchem, od pocżatku rodzimy sie jako klasa posiadająca i klasa pracująca na klasę posiadającą
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: hopie na bezrobociu siedzisz, że nie jesteś w stanie ogarnąć wycieczki na rodos czy teneryfę? Wycieczka na rodos na tydzień na all ekskjuzmi poniżej 3000 zeta. Może to nie 200 zeta, ale w rok czy dwa jesteś w razie czego zdolny do odłożenia takiej kasy żeby pojechać.
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: zawsze jest powód, żeby jednak cieszyć się z tego co się ma. Dach nad głową, zdrowie, udany związek, dwudziestoletni samochód który dalej dzielnie jeździ i jest tani w utrzymaniu. Darmowy dostęp do wiedzy, informacji, komunikacji i socjalizowania się z ludzmi o podobnych zainteresowaniach i pasjach.

Zycie kręcące się wokół wydawania i posiadania to jeden z najbardziej prostackich i jałowych życiorysów, więc nie ma czego zazdrościć. Często mówią o tym
  • Odpowiedz
@Wight: 7 dni pracy na jakiś zbiorach z granica... Jak się jest leniwym to na biedę nic nie poradzisz. Za studenta to przez 2 miesiace na całe utrzymanie na studiach chłop zarabiał bo rodzice nie mieli a tu Rodos im się marzy a robić się nie chce ...
  • Odpowiedz
@CybernetycznyMozgKorwina: Ale nie rozumiem do czego pijesz. Napisałem tylko że jak ktos kto ma 19 lat chce pojechać na rodos to wystarczy ze popracuje przez miesiac w wakacje i ma na to kase. Ja tak robiłem 15 lat temu i wydaje mi się że sytuacja ekonomiczna w kraju to sie od tamtego czasu tylko na plus zmieniła. Jeśli chodzi o auto to tak samo. Jak taki 19 latek chce auto
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak ja mam 22 lata i auto za 25k, włożyłem w nie już 15k i wyczerpałem możliwe rzeczy do naprawy. Ale uzbierałem sam. Za dwa lata ślub i dwa mieszkania w Warszawie w prezencie dostanę, za wesele płacą rodzice ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Zara_wracam: @OrzechowyDzem To kwestia absurdalnego systemu podatkowego, jak to jest możliwe, że pracując na własnym garbie, płaci się 40% podatki, a jak ktoś dostanie kasę z nieba, bo dziadek umrze to spadek jest nieopodatkowany? Jak to jest możliwe, że zyski z najmu są opodatkowane na 8,5%? Przecież to jest plucie w twarz normalnym ludziom, którzy robią od 8 do 16 żeby cały ten p--------k utrzymać.
  • Odpowiedz