Wpis z mikrobloga

• 253
@Larsberg Chłop wychowany w PRL-u, będzie mówił jak mają żyć faceci po 30 roku ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jankowski przez lata był redaktorem naczelnym "Faktu" - żył z bycia dziennikarską hieną.
  • Odpowiedz
@Larsberg: Niestabilny emocjonalnie redaktor....daje utwierdzenie i umacnia istniejacy "konsensus"...

Jak Pasut wysmiewajacy grube.... z tym ze w druga strone... no i bez zadnej racji

Panikuje.... bo nawet teczowym nikt nie zaglada juz dzisiaj do lozka
  • Odpowiedz
@Larsberg: Zabawne jak się plują o tą dzietność, na początku XX wieku na naszej planicie było 1,6mld ludzi, a pod koniec 6,3mld. XX wiek był anomalią pod względem wzrostu populacji, teraz wszystko powoli wraca do normy.
  • Odpowiedz
@Larsberg: Prawda jest taka, że podobnie uważa większość osób mających dzieci niezależnie od wieku, wykształcenia, pochodzenia.

XX wiek był anomalią pod względem wzrostu populacji, teraz wszystko powoli wraca do normy.

@Viscop: normą był ślamazarny wzrost populacji, a nie zjazd z górki, wyjątkiem były pandemie, wojny.
  • Odpowiedz
normą był ślamazarny wzrost populacji, a nie zjazd z górki

@HaPe: Było błyskawiczne wejście na górkę typu 3mld w 36 lat, więc i zjazd będzie nieco szybszy.
  • Odpowiedz
@Larsberg: ogólnie to nie lubię oceniania innych. Niech każdy sobie żyje jak chce, dla jednych celem życia są dzieci, a dla innych zdobycie wszystkich trofeów w ulubionej gierce. Totalnie nie nasza sprawa, bo lepiej jak dzieci będą mieli ludzie którzy je chcą i mają dla nich dobre warunki niż takie sztuczne przymuszanie
  • Odpowiedz
@Larsberg bo polacy kochaja stare samochody i koniecznosc mieszkania z rodzicami bo wynajem zjadlby 3/4 wyplaty ( ͡º ͜ʖ͡º) polecam redaktorowi sie rozpedzic, uderzyc glowa w sciane i pomyslec gdzie jest zrodlo problemu
  • Odpowiedz
@Larsberg: Dobra wyszedłem do pracy za najniższą 3650 zł netto, nie stać na najem chyba, że pokój z 5 ukraińcami. Wspólna łazienka na pieciu i kuchnia. Jedna półka w lodówce. Potem wyszedłem na wieś bo mieszkam na wsi a tam jak na filmiku. Baby mnie widziałem od 3 miesięcy w wieku 20-45 lat. Praca w fabryce na produkcji na zlecenie bo UOP nie daja.
Zwierz33 - @Larsberg: Dobra wyszedłem do pracy za najniższą 3650 zł netto, nie stać n...
  • Odpowiedz