Wpis z mikrobloga

Zdziwilbys sie, czy maja faktycznie wklad czy cokolwiek. Niektorzy nie wazne czy zarabiaja 3k czy 10k i tak wszystko p----------ą. Sporo osob teraz nie mysli o oszczednosciach na przyszlosc, tylko wychodzi z zalozenia, ze jest sie mlodym, trzeba lapac wspomnienia a o dom/rodzine beda sie martwic kolo 30.

@m76859: no i to jest chyba prawidlowego podejście? Żeby sensownie oszczędzać i inwestrować trzeba mieć te 10k na rękę to raz

Dwa
  • Odpowiedz
@ChempyTuj: w której knajpie zarobisz 20 000zł?

@nad__czlowiek: kto pisze o zarobieniu 20k w knajpie? chlop pisal ze na wakacje idzie zarobic w knajpie przez wakacje. Jak wczesniej pisalismy- takie wakacje idzie wyrwac zarowno za 900zl jak i za 3k, niemniej tyle czy tyle to niewiele.

@nad__czlowiek czy prawidłowe? nie wiem. Ja pracowałem na budowach itd już w od gimnazjum, po maturze wyjechałem do niemiec zarobić na
  • Odpowiedz
Teraz bedziemy sobie podrozowac jak mamy zapewnione stabilne zycie a za 2-3 lata jak się wyszalejemy z podróżami to pewnie zdecydujemy sie na dziecko. Jak ktoś chce zarabiac grosze i od razu to p-----------c to jego wybór, różne podejscie do życia mają ludzie.

@m76859: to tak nie dziala, jak jej dajesz stabilnośc to różowa cie zaraz poprosi o zalanie jak ją dopadnie instynkt macierzyński xD Wy to sie nigdy nie
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: a skąd wiesz ile będziesz harował? Poza tym to bardzo złe nastawienie, takim patrzeniem na życie nie osiąga się sukcesów. Trzeba optymistycznie patrzeć w przyszłość, być aktywnym, rozwijac się, może Ci się wiele rzeczy dobrych zdarzyć o których nawet jeszcze nie wiesz :)
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: no to rób coś, jak miałem 19 lat i totalnie 0 pomysłu na siebie to próbowałem 4 różne rzeczy a potem spędziłem 4 lata nie wychodząc na żadną imprezę charując po 70h tygodniowo, a teraz sobie zarabiam po 400k rocznie na czysto. Od narzekania nie ma kasy.
  • Odpowiedz
@m76859: jak moge być przegrywem mając 188cm wzrostu? Bez konta premium mam po 300-400 par na tinderze w kilka dni.

Ja tu rucham więcej wam sie wydaje, po prostu nie tym nie chwale przed jakimiś spierdoksami
  • Odpowiedz
Znam to, sam przez to przechodziłem. Masz tutaj 2 opcje: zapier**** ostro przez wiele lat lub totalnie w drugą stronę, olać to i żyć po swojemu nie patrząc na innych. Nie wiem która ścieżka jest lepsza, ja wybrałem tą pierwszą gdzie moja najdłuższa przerwa w pracy przez ostatnie 20 lat to 3 tygodnie i ogólnie siedziałem często po kilkanaście godzin na dobę w robocie. Dopiero od jakiegoś czasu moge sobie pozwolić żeby
  • Odpowiedz