Aktywne Wpisy

NissanZ32 +149
Polak gdy kupi nowe auto z salonu (największe osiągniecie jego rodziny od pokoleń)
#patologiazmiasta #motoryzacja
#patologiazmiasta #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
Elev +366
najbardziej mnie bawi, przeciwko petycji o zrwyrównanie wieku emerytalnego bezdzietnych kobiet z facetami, argument:
-nie powinno jej się karać, bo nie może
-nie powinno jej się karać bo nie miała z kim
Jakby facet to miał w ogóle jakieś takie opcje xD
#pieklomezczyzn #pieknokobiet #emerytura #dyskryminacjaemerytalna #dyskryminacja
-nie powinno jej się karać, bo nie może
-nie powinno jej się karać bo nie miała z kim
Jakby facet to miał w ogóle jakieś takie opcje xD
#pieklomezczyzn #pieknokobiet #emerytura #dyskryminacjaemerytalna #dyskryminacja

Ale mnie smieszy to oderwanie branzy IT od rzeczywistosci, ze niby 200 CV czy 400 CV na jedno miejsce to kryzys xD
Jak mozna byc tak oderwanym od zycia?
Na byle gównianą prace w biurze ZA NAJNIZSZA KRAJOWA BEZ PERSPEKTYW NA PODWYZKE masz 200 CV.
A tu konkurujesz o start do branzy w ktorej za 5 lat bedziesz w top10% a nawet top5% zarobkow w Polsce.
Serio uwazasz, ze 400 konkurentow o bycie jednym z najlepiej oplacanych ludzi w Polsce to duzo? xD
Ja sie dziwie, ze nie ma 4000 CV, a nawet 40 000 CV - kazdy ma w domu komputer, wystarczy odpalic i zaczac sie uczyc zeby za 5 lat byc w najbogatszych 5-10%.
Nie wiem jak mozna uwazac, ze nie dasz rady sie wyroznic i nauczyc lepiej niz 400 osob.
Jak studiowalem ekonomie to aula byla na 300 miejsc i byla pełna, a mowa o jednej sposrod setek uczelni w Polsce.
400 osob do konkurencji o dobre zycie to smiesznie malo.
@Krolik: a co to jest ten CAS?
@Prolaptop: Wiara w to jest wlasnie powodem "kryzysu"
Pisanie kodu, a zwlaszcza maitanence codu to nie jest cos co jest warte top5 czy 10%.
Tego typu programista i wartosc jewgsop pracy nie jest super wysoka.
Powod dla ktorego ostatnie lata to bylo "eldorado" byl taki ze zarobki w polsce starowaly od dosyc niskiego