Aktywne Wpisy
black_heaven +117
Można dostać kota w gratisie do zakupów? A można, jak się go wyciągnie z rowu przy sklepie obok drogi wojewódzkiej.
Bezimienna kitka szuka domu (podkarpackie). Szuka też imienia, przyjmujemy propozycje.
#smiesznekotki #koteczkizprzypadku #pokazkota #koty #rzeszow
Bezimienna kitka szuka domu (podkarpackie). Szuka też imienia, przyjmujemy propozycje.
#smiesznekotki #koteczkizprzypadku #pokazkota #koty #rzeszow
źródło: 11458
Pobierz
driveback +26
Od dłuższego czasu mijaliśmy się z dziewczyną na spacerze z psami, początkowo ignorowałem ale codziennie obracaliśmy się za sobą jak p------i więc finalnie zagadałem - zaprosiłem na spacer, zgodziła się i spacerowaliśmy do późnego wieczora. Na koniec zostawiłem swój numer telefonu, ona następnego dnia zaprosiła mnie na kolejny spacer i wróciliśmy do domów dopiero w nocy. Pod koniec drugiego spaceru wyznała, że ma faceta i planują w tym roku ślub xDd i

źródło: temp_file8806868816061621455
Pobierz@Mekki: ale przynajmniej wiesz gdzie ten czas się podział
@AlaskanskieRodeo: Niezmiernie bawią mnie ludzie, którym wydaje się, że w wieku 50+ będą równie dynamiczni i chętni do próbowania nowych i ciekawych rzeczy jak nastolatkowie.
@AlaskanskieRodeo: dokładnie. Jak się siedzi 8 h w robocie plus dojazd, a potem kilka godzin w necie/przed tv, to mózgowi ten czas się zlewa. Mózg upływ czasu postrzega jako zmieniające się obrazy, tak bym to ujął. Za dzieciaka ciągle się gdzieś biegało, a nawet w szkole były jednak te przerwy, które ożywiały atmosferę.
Inna sprawa to
https://youtu.be/gca0Tg6y5kA?si=4pE6VEBf1vSLIN-U
źródło: heraklit
PobierzJeśli od 20 lat kochlozujesz na tej samej maszynie to 90% Twoich tygodni wyglada identycznie
@Mekki: Percepcja czasu jest uzależniona od "kamieni milowych" i ogólnie wyrw w regularnej codzienności.
Wydaje nam się, że ten czas pomiędzy 6 a 10 rokiem życia był mega długi właśnie dlatego, że wtedy było zatrzęsienie czynnosci wykonywanych pierwszy raz. Jak się robi coś ciekawego to czas moze płynąć szybciej z perspektywy robienia tej czynności, ale retrospektywicznie jakby się robiło dużo ciekawych rzeczy
@zielonzielon: to tez nie jest prawda, bo uplyw czasu jest wzgledny. np zagiecie czasoprzestrzeni przez obiekt z duza masa.
@AlaskanskieRodeo że niby czas leci wolnej, kiedy go miło spędzasz? Co za typ ( ͡º ͜ʖ͡º)
Hmm, a kto robi? I czy to aby na pewno różnica?
Memik boleśnie prawdziwy, ale u mnie jakoś tak zaczęło przyspieszać po 30.