Aktywne Wpisy

Wrrronika +216
Pluję z całego serca na h----d
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
źródło: 1000060386
Pobierz
PorkaTurbo +162
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz

Zastanawiam się czy carbon czy aluminium. No i oczywiście nad konkretnym modelem. Naturalnie chciałbym, żeby posłużyły dłużej niż 1 sezon. W zasadzie wiem, że kupując coś z firmy Leki będę zadowolony. Jestem przygotowany na koszt +/- do 700 PLN, jeżeli jest sens oczywiście.
Oczywiście im taniej tym lepiej🙂
Mam 184 cm więc wiem że muszą być kije o długości 130cm. Muszą też być składane 3-4 częściowo.
Może ktoś coś fajnego, zaproponuje?
Aonije, Leki, Decathlon?
#biegigorskie #biegiultra #ultramaraton #ultratrail #utmb #bieganie #biegajzwykopem #gory
źródło: 1000022363
Pobierzźródło: 1000022386
PobierzOd siebie dodam Black Diamond Carbon Z.
Mialem w rekach, ale kupilem za dlugie i ostatecznie musialem kupic aluminiowe na szybko.
@chilon: do chodzenia też nie trzeba butów, a jednak komfort w nich jest o niebo lepszy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@grool: kurde niby tak, ale jak patrze na YouTube to prawie wszyscy mają...
@grool: wg ciebie potrzebny jest plecak czy wystarczy szeroki pas biegowy, gdzie ewentualnie zamontuje kijki.
W wyposażeniu obowiązkowym była apteczka i się przydała. Moja partnerka rozwaliła sobie nogę o jakąś ostra skalę, jakiś gość wypadł poza trasę i wisiał nad przepaścią nad kępka trawy. Dzieje się w tych Alpach :)
@grool: Właśnie za bardzo nie wiem, jaka pogoda tam w drugiej połowie września będzie, muszę posp
Trochę imprez już w życiu nabiegałem, ale JATR zrobił na mnie wrażenie bo tu już było sporo ekspozycji i parę trudnych technicznie odcinków. Niby nic strasznego, ale to już nie Bieszczady.
Wyposażenie obowiązkowe było sprawdzane wyrywkowo przy odbiorze pakietów. Dluzsze dystanse sprawdzali bardzo sumiennie, a te poniżej 100km już bez napiny, ale bądź czujny.