Aktywne Wpisy

Kochani z kontami na LinkedIn,
Zapraszam do glebowania dewelopera
https://www.linkedin.com/posts/krzysztof-kuniewicz_wsparcie-budownictwa-mieszkaniowego-activity-7291899907668340736-plwp
#wykopefekt #nieruchomosci #afera
Zapraszam do glebowania dewelopera
https://www.linkedin.com/posts/krzysztof-kuniewicz_wsparcie-budownictwa-mieszkaniowego-activity-7291899907668340736-plwp
#wykopefekt #nieruchomosci #afera

źródło: image
Pobierz
1-1-1-1 +242

źródło: Przechwytywanie
Pobierz
Czy waszym zdaniem warto w obecnych czasach przenieść się z (wysokopłatnej, b2b) kontraktorni do firmy produktowej? Oczywiście za mniejsze pieniądze i być może UOP. Czy rynek jest już na tyle bestialski by się zacząć zabezpieczać? Sam myślę że jeszcze na to pora nie nadeszła.
Inb4 znajdź dobrą firmę produktową.
@JamesJoyce: ty robisz w AI więc nie wiem, powiem ci jak jest w CRUDach
Stawki w kontraktorniach na B2B to stawki rynkowe w Polsce lub czasem ponad rynkiem.
Natomiast uważam, że dla młodego polaka na dorobku 25-45 co jeszcze ma kredyty itd. to produktowe to śmiech na sali. Nieraz lepiej iść klepać EXCELE do jakiegoś
- Powierzają mało odpowiedzialności bo jesteś z zewnątrz i może się Ciebie pozbędą
- Płaca dużo bo stać ich płacic pośrednikowi więc i robaczkowi od którego dużo wymagają przy rekrutacji sporo płacą (czesto bez pośrednika nie da się złapć takich stawek)
- Jesteś na dole drabinki, rzadko masz kogoś pod sobą
- Najlepiej załapać się d oroboty w innej strefie czasowej i ustalić
Firma z własnym produktem - czas to piniondz, im szybciej zrobią tym mniejsze koszty, management zawsze podświadomie będzie chciał poganiać nawet jakby się zapierdał, że oni rozumieją balans. Jak coś się j---e na prodzie i klienci zaczynają się w------ć to ciśnienie jest tam w c--j, żeby szybko łatać.
Kontraktornia - mega często projekty na potrzeby wewnętrzne dla banków itp. Użytkownikami są wtedy ludzie z
Zgadzam się co do firm produktowych, tzn sporo z nich chce seniora za 15k UOP, ale są też takie, które mają widełki powyżej 30. Myślałem raczej o tych drugich.
Zwykły senior Dev ma w Polsce (dla polskiego pośrednika) sufit 25k netto b2b gdzie pracuje jeszcze te względnie do 8h dziennie. Za 30k pewnie możesz dorwać stanowisko team leada czy architekta ale masz wtedy 3x więcej obowiązków za