Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #it

Czy waszym zdaniem warto w obecnych czasach przenieść się z (wysokopłatnej, b2b) kontraktorni do firmy produktowej? Oczywiście za mniejsze pieniądze i być może UOP. Czy rynek jest już na tyle bestialski by się zacząć zabezpieczać? Sam myślę że jeszcze na to pora nie nadeszła.

Inb4 znajdź dobrą firmę produktową.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek nie wiem, wydawało mi sie, że przy 10 latach expa sufit jest trochę wyżej, tak koło 250-300. Jest przecież sporo ofert za podobne stawki w backendzie, patrzyłem przed chwilą. Zwłaszcza jak masz expa w chmurze.
  • Odpowiedz
przy 10 latach expa sufit jest trochę wyżej, tak koło 250-300

@JamesJoyce: no to nie w Polsce. Nie ma szans na takie stawki pracując dla polskiego pośrednika, a 95% pracuje dla polskiego pośrednika

Żeby dorwać 45-50k to musisz konkurować z całym światem, w tym Rosjanami, Ukraińcami, Rumanami, Bułgarami czy Hindusami, którzy sobie zaśpiewają 100-150zł/h a mają podobny poziom wiedzy do twojego (bo ci co szukają remote to jest topka 5%
nad__czlowiek - > przy 10 latach expa sufit jest trochę wyżej, tak koło 250-300

@Jam...

źródło: Java

Pobierz
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: Ja pracuje od zawsze w firmach z własnym produktem i nie potwierdzam komentarzy przedmówców. Z-------l i nadgodziny miałem tylko w pierwszej pracy, kasa zawsze była dobra. Kluczem jest znajdować dobre firmy, najlepiej zagraniczne z remote albo normalnym biurem w Polsce.
  • Odpowiedz