Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka. Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa to też norma.
Miec tyle hajsu i nie zwiedzać świata, to trzeba byc ograniczonym. I o czym wy potem chcecie rozmawiać z tymi tinderowkami? Jak taka biedna studentka zwiedziła więcej świata niż wy
@mirko_anonim: patrząc po kolegach z pracy, to ludzie zarabiający w IT 20k+ są już raczej doświadczeni, a co za tym idzie, w takim wieku, że mają dzieci + często żony na utrzymaniu. Taki rodzinny wyjazd to spokojnie ponad jedna miesięczna pensja. Egzotycznie kierunki - bliżej dwóch pensji.
My za głupią Hiszpanię płaciliśmy jakieś 25k za 5 osób, bez luksusów.
Taka podróż 2x do roku to nie jest coś dostępnego dla
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
@mirko_anonim: ja pracuję w branży mediowej, gdzie sporo juniorów zarabia minimalną, a i tak co 3 miesiące latają na Maderę czy inne Korfu za parę dych xD
@mirko_anonim: jedno jest pewne: IT (albo claiming to be IT) jest najbardziej s---------a spolecznoscia na wykopie (zaraz po pillowcach, stupkarzach, fejmiarzach, jutubiarzach i innym syfie).
@zibizz1 @WyjmijKija co wy robicie, że stać was by wydawać kilkadziesiąt k na rodzinne wakacje?
Głównie naciągam korporacje na kasę w branży IT
Jak ktoś jest zamknięty w mieszkaniu w dużym mieście to może potrzebuje się wyrwać. Ale w domu na wsi z dużym terenem i udogodnieniami to się nie chce ruszać. Najbardziej lubię krótkie wypady na weekend bo jednak podróżowanie męczy, szczególnie z dzieciakami. Najlepiej pojechać obejrzeć
Anonim (nie OP): Tak tak. Tak się śmieją z przegrywów na tym portalu, a dla mnie ci programiści to dopiero odpady. 30 tysięcy koszą i siedzą na Wykopie. Przez takich typów odechciewa się tu zaglądać, bo wstyd.
Anonim (nie OP): Małe dzieci mają często pobyt za darmo, więc nie mówcie zw trzeba wydawać 40k na wakacje dla rodziny XD rodzina 2+2 spokojnie zmieści się w 15k.
Podróże rozwiajają człowieka. Jeżeli ktoś nie chce się rozwijać, to niech później nie płaczą, że dla kobiet jest nieatrakcyjny, bo naprawdę biedni studenci potrafią sobie zorganizować budżetowy wyjazd.
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa to też norma.
Miec tyle hajsu i nie zwiedzać świata, to trzeba byc ograniczonym.
I o czym wy potem chcecie rozmawiać z tymi tinderowkami? Jak taka biedna studentka zwiedziła więcej świata niż wy
#niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #tinder
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
My za głupią Hiszpanię płaciliśmy jakieś 25k za 5 osób, bez luksusów.
Taka podróż 2x do roku to nie jest coś dostępnego dla
@mirko_anonim: ja pracuję w branży mediowej, gdzie sporo juniorów zarabia minimalną, a i tak co 3 miesiące latają na Maderę czy inne Korfu za parę dych xD
Głównie naciągam korporacje na kasę w branży IT
Jak ktoś jest zamknięty w mieszkaniu w dużym mieście to może potrzebuje się wyrwać. Ale w domu na wsi z dużym terenem i udogodnieniami to się nie chce ruszać. Najbardziej lubię krótkie wypady na weekend bo jednak podróżowanie męczy, szczególnie z dzieciakami. Najlepiej pojechać obejrzeć
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
@976497: to się nazywa zamknięty umysł, żeby nie napisać "ograniczenie umysłowe".
Jest. Praca w IT.
Podróże nie uczą i nie poszerzają umysłu - Cejrowski jest najlepszym przykładem :]
Podróże rozwiajają człowieka.
Jeżeli ktoś nie chce się rozwijać, to niech później nie płaczą, że dla kobiet jest nieatrakcyjny, bo naprawdę biedni studenci potrafią sobie zorganizować budżetowy wyjazd.
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero