Aktywne Wpisy
Mirki co myślicie o modleniu się?
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
źródło: IMG_0514
Pobierz
_Alessandro_ +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy ktoś ma doświadczenie w związku wierzący+ateista? Da się to pogodzić na dłuższą metę? Chętnie poznam różne opinie z takich związków
#zwiazki #wiara #ateizm
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: przecież to jest za mało danych xD to tak jak się spytać czy można pogodzić związek wysokiej laski z niskim chłopem dla jednych to bedzie 181cm vs 179cm a dla innych 170cm vs150cm xD
aż taka wierząca, że nie chce się kopcić przed ślubem? czy po porstu chodzi do kosciola co tydzien ewnetualnie nie je miesa w piatek?
Komentarz usunięty przez moderatora
Sam jestem niewierzący ale nie toleruję gimboateuszy i fanatycznych antyklerykałów, więc pewnie z jakąś umiarkowaną wierzącą konserwatywką prędzej bym się dogadał.
Czy jednak trochę bardziej?
Ja jestem ateistką i z mocno wierzącym facetem bym się nie związała. ¯_(ツ)_/¯ Ale z umiarkowanie wierzącym być może, pod warunkiem, że by mnie nie przekonywał i nie wymagał ode mnie uczestnictwa w swoich praktykach.