Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +315
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
MGTOWPL +818
Dlaczego testy na ojcostwo są tak ważne?
Ponieważ każdy mężczyzna zasługuje na pewność co do ojcostwa.
Kobiety, które sprzeciwiają się tym testom, zawsze mają coś do ukrycia. To nie tylko kwestia finansowa, ale także emocjonalna.
Każdy ojciec powinien mieć pewność, że łączy go prawdziwa więź z dzieckiem. Obowiązkowe testy na ojcostwo są krokiem w kierunku równości i sprawiedliwości dla wszystkich ojców. Nie pozwólmy, aby nieuczciwe matki manipulowały systemem.
Ponieważ każdy mężczyzna zasługuje na pewność co do ojcostwa.
Kobiety, które sprzeciwiają się tym testom, zawsze mają coś do ukrycia. To nie tylko kwestia finansowa, ale także emocjonalna.
Każdy ojciec powinien mieć pewność, że łączy go prawdziwa więź z dzieckiem. Obowiązkowe testy na ojcostwo są krokiem w kierunku równości i sprawiedliwości dla wszystkich ojców. Nie pozwólmy, aby nieuczciwe matki manipulowały systemem.
źródło: 34
Pobierz

nazywam się Bartłomiej Marszałek i być może kiedyś o mnie już słyszeliście – jestem polskim motorowodniakiem. W zeszłym roku opowiadałem o swojej pracy i pasji podczas wykopowego AMA - większość osób kojarzy mnie właśnie przez sport. Do tej pory jednak mało kto wiedział więcej o moim życiu prywatnym…
Dziś jest czas, gdy muszę się odsłonić i o nim opowiedzieć, bo bardzo potrzebuję wsparcia. Potrzebuje go moja malutka, ukochana córeczka, która jest najważniejsza na świecie. I jest bardzo chora… Zespół Retta – tak brzmi diagnoza. Na stronie zrzutki opisałem dokładnie historię choroby, będę wdzięczny jeśli zajrzycie na stronę: https://www.siepomaga.pl/malwina-marszalek
W imieniu mojej żony, naszej córeczki, jej młodszego braciszka i przede wszystkim moim – jej taty – z całego serca proszę o każde możliwe wsparcie. Zaszliśmy już tak daleko… Nie możemy wszystkiego stracić, nie możemy pozbawić Malwinki nadziei na normalne życie!
Dziękujemy z góry za każdą pomoc, która nie pozwala umrzeć naszej nadziei.
#pomagajzwykopem #pomoc #polska #zdrowie #wykop
źródło: content_c6fe3839-11ed-4824-9063-4d3fa13da642
Pobierz@katona: to teraz dowiedz się jeszcze ile trwa i kosztuje wynalezienie leku (nawet takiej "prostej substancji") i przebadanie jej, by można zacząć ją sprzedawać jako lek.
@Emble: CEL ZBIÓRKI: Nierefundowane 3-letnie leczenie, rehabilitacja, przeloty, pobyt, suplementy
@Noniusz: po co? Przecież tego nie da się "dowiedzieć". Myślę że sami pracownicy nie wiedzą ile dokładnie firma przeznaczyła na badania.
Jak wspomniałem specjaliści w dziedzinie finansowania ochrony zdrowia tak uważają. Myślę, że uważają tak, dlatego że podobne substancje na inne schorzenia nie kosztują aż
źródło: IMG_20240317_143231
PobierzPrzez lata bylem namolnie uszcześliwiany wiadomościami w wiadomościach, o sukcesach Marszałka seniora. Mistrz wszechświata w dyscyplinie "f1h2o" (!) którą interesuje się może ćwierć promila, i to tylko skrajnych fanatyków sportu. Nieosiągalnej, absolutnie dla 99,99% chlopaków. Stary r----------l się, bo "l--------------ć" pod egidą komitetów sportowych. Pieniążki? No na pewno nie, na sto procent finansowane z kieszonki zawodnika. Ile tam się ścigał bo wodzie, ze dwie dekady, trzy? Ile przepalone