Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +141
No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
źródło: IMG_1255
Pobierz
SzubiDubiDu +42
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

Zarabiam 24 tysiące brutto i nie stać mnie na swoje mieszkanie czy dom.
Kiedyś posłuchałem mądrych "Zmień pracę, weź kredyt", ale w banku mieli inne zdanie i powiedzieli, że niepotrzebnie zmieniłem pracodawcę, bo teraz muszę odczekać kilka miesięcy. Potem był problem, że odrzucali moje wnioski, bo w kilku bankach na raz sprawdziłem swoją zdolność (za dużo zapytań BIK- wtf? To nie można ofert porównywać?) Później przeszedłem na B2B bo UoP to złodziejstwo i ten sam problem, bank stwierdził, że muszę być minimum rok na B2B. Mogę odkładać kilka lat i spróbować kupić bez kredytu, ale wszystko cały czas drożeje. Jak to jest, że singiel który od 5 lat zarabia nie ma szans na kredyt przy takich dochodach, a niektórzy wzięli kredyt mając dzieci i pracę za troszkę powyżej najniższej?
#nieruchomosci #kredythipoteczny
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: ale rocznie prawda?
prawda?
Komentarz usunięty przez autora
@kacappylon: no to policzmy. 4k na życie mu dajesz, ok.
24 brutto = 16,7 netto
ale niestety wpadasz w 2 próg podatkowy i od czerwca to już nie jest 16,7
@affairz: z małżonką tak.
"popracuję 4 lata i odłożę, kupię za gotówkę"
...
mijają 4 lata
Twoja upatrzona kawalerka kosztuje aktualnie 1000k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
niestety tak to wygląda i piszę to jako osoba co dobrze zarabia i chciała kupować za gotówkę, a teraz za największy błąd finansowy uważam że nie ładowałem kredytu po jaja w 2019/2020
@mirko_anonim: strategiczny błąd, w ostatniej sekundzie na UoP trzeba było brać zaświadczenie o zatrudnieniu, a jak się ma sztamę z paniami z HRu to i później się ogarnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kacappylon: nie ma uja żeby odłożyć na mieszkanie z takimi pieniędzmi, chyba że
Ja p------ę, że też wam się chce takie gówniane baity pisać
@
Bank kalkuluje ryzyko.
Dla niego b2b to jak firma. Dużo mniejsza pewność że spłacids. Trzeba było brać jak byłeś na UOP a potem