Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

na co mam się leczyć? O co ci chodzi typie?

@czerwony_kmer: Karetke czy straz pozarna tez bedziesz zglaszal jak wykonuje swoja prace?

Czy koles tam parkuje po kilka godzin/cala dobe? Ze zdjecia wynika ze stoi tam w celu wykonania swojej pracy. A tobie korona z glowy spadnie bo musisz go ominac.
  • Odpowiedz
  • 93
@gorzki99: Widzisz to szerokie, gładkie na lewo od pojazdu? To się nazywa jezdnia. Mógł na niej stanąć, tym bardziej, że oddziela ją od chodnika szereg krawężników. Czy da się jeszcze bardziej pokazać, że nie należy na niego wjeżdżać?
  • Odpowiedz
@mateopoznan problem w tym, że oni mu nie płacą. Dla InPost kurier na być skuteczny, czyli rozwieść jak najwięcej paczek bo ma narzucone limity. Do tego, sam InPost stawia paczkomaty gdzie popadnie, tak że w okolicy za bardzo nie ma gdzie zaparkować. Gdyby kurierzy musieli się stosować do przepisów o ruchu drogowym to musieliby zatrudnić więcej kurierów a dodatkowo wyposażyć ich w wózki. Ale po co, skoro można za darmo rozjeżdżać
  • Odpowiedz
  • 126
@mateopoznan: @BananowyKrol Zysk prywatny, a koszty publiczne.
Zrozumcie, że mamy głęboko wasze zarabianie pieniędzy. Chcesz zarobić? Brawo dla ciebie, ale twój zysk to twój zysk, a nie nasz.
Twoje pracowanie nikogo nie obchodzi, to tylko twój zysk. Zasłaniając się pracą mówisz, parafrazując:

Dorabiam się waszym kosztem. Pluję na was totalnie, bo mam z tego hajs. Liczę pitos zarobione na waszej stracie, a wy lamusy zamknijcie się i mi nie
  • Odpowiedz