Wpis z mikrobloga

Miras, to normalne. Przejdzie za jakiś czas, o ile będziesz trzeźwo myślał. Nie znasz jej, Twoje zauroczenie zakrywa jej złą stronę i ją idealizujesz. Pomyśl, co byś Ty zrobił gdyby to Twoja dziewczyna tak zrobiła. Ja ze swoją kobietą jestem już 19 lat i miałem tak że 4 - 5 razy. Jeśli Twój związek jest w porządku, znacie się jak łyse konie i umiecie się dogadać nawet w krytycznych sytuacjach, szkoda tego
  • Odpowiedz
Klasyka za jakiś czas przepisz się z nową kureffka, zostawisz obecna , kureffka okaże się że była fajna tylko w fantazji , będziesz tesnil za stara dziewczyna ona znajdzie innego a ty zostaniesz z ręką w kiblu
Faceci są głupi nie myślą o długofalowych efektach , a nawet jak coś zrobisz w "tajemnicy " to to wypłynie i tak i tak
Ogarnij się , przestań wymyślać w głowie jaka laska z pracy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim też myślę, że to niestety normalne, że przechodząc przez życie i nawet będąc w związku pojawiają się osoby, które się nam podobają. Trzymasz się granic i podchodzisz do tego z głową, a problem sama się rozwiązuje. Powinieneś ograniczyć kontakt, a swoją fascynację zostawić w swojej głowie. Czekać aż powoli wygaśnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zamiast ją idealizować w głowie, zacznij wymyślać jakieś niestworzone obleśne historię z nią w roli głównej. Zrozum, że te Twoje wyobrażenia w obu przypadkach mają się nijak do rzeczywistość, Twój mózg robi Cię w uja, tylko po to, żebyś zamoczył kija w innym jeziorze, bo tak chce zwierzęca natura XD
  • Odpowiedz
Taka jest nasza ludzka natura. Jako introwetyk masz zapewne bardzo bujną wyobraźnię i gduly tylko spotkasz kogoś bardziej miłego od innych, to snujesz fantazje o tej osobie. Masz przynajmniej dwa rozwiązania: zrealizujesz swoje fantazje z koleżanką, ale może nie być z nią tak fajnie jak w Twojej głowie to widzisz, albo spojrzysz z dystansu na nią i zobaczysz, że nie jest ideałem. To jest po prostu zauroczenie. Daj sobie czas i unikaj
  • Odpowiedz
@Feministka2000: mylisz się, zauroczenie nie ma nic wspólnego z miłością i tworzeniem relacji, gdyby było inaczej człowiek mógłby się zauroczyć tylko raz w życiu i nie byłoby żadnych ONSów, FWB czy zdrad. Zauroczenie służy jedynie temu, żeby zakisić ogóra (męska perspektywa), a co potem ludzie zrobią z tą relacją to już inna historia. Dlatego między innymi tworzenie długich i satysfakcjonujących relacji jest sztuką.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: miałam ostatnio podobnie, tzn. akurat na dwa tygodnie od odejścia z pracy zaczęło mi się super gadać z kolegą w robocie, mieliśmy fajny vibe. Oczywiście zaczęło się od czysto przyjacielskiej relacji, ale po ponad tygodniu takiego ciągłego gadania ze sobą i śmieszkowania na przerwach inny kolega zaczął nam gadać coś w stylu "ale słodko razem wyglądacie" itd. Potem podłapała koleżanka i z jednej strony było to wkurzające i obydwoje
  • Odpowiedz
Jakieś porady, może ktoś ma podobnie? Jak wyjść z tej sytuacji?

@mirko_anonim: Obawiam się, że nie jesteśmy w stanie ci doradzić. Nie znamy twojego obecnego związku, ani tego jak ty się w nim czujesz. Możemy jedynie założyć, że czegoś tu zabrakło skoro twoja atencja skierowana została poza związek. Nie znamy też drugiej dziewczyny, nie wiemy nawet co ona o tym wszystkim myśli. Możemy powiedzieć "trzymaj się tego" lub "nie jesteś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

moja narzeczona jest moją drugą dziewczyną w życiu. Zupełnie nie wiem co mi się stało. Nie ma dnia żebym nie myślał o koleżance z pracy i tej całej sytuacji. Czy jest ktoś kto może mi wytłumaczyć o co chodzi i czy to normalne u mnie?

Dokładnie tak, io jest normalne i sam podałeś przyczynę. Po prostu może jest za wcześnie na życie małżeńskie. ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
@mirko_anonim taka jest męska natura, jedni jej ulegają inni nie. Większość przypadków jakie znam po chwilowym zauroczeniu i zaliczeniu nowej miłości okazuje się, że to jednak nie ta jedyna i cierpią 3 osoby.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim szczerze nie wyobrazam sobie jak moglby podobac mi sie inny mezczyzna kiedy jestem aktualnie w zwiazku. Moze mam wypaczony mozg, ale automatycznie wszyscy mezczyzni, kiedy jest sie w zwiazku, nie dorownuja atrakcyjnoscia czy czym innym partnerowi. Moze po prostu przestala Ci sie podobac narzeczona, w takim wypadku lepiej ja zostawic, zeby mogla znaleźć sobie lepszego mezczyzne.
  • Odpowiedz