Wpis z mikrobloga

Jakie sa zalety segmentow? Dlaczego sa takie popularne? Chodzi o nizsze koszta budowy? Bo z samego punktu widzenia konsumenta to dla mnie jakis kompromis miedzy mieszkaniem w bloku a we wlasnym domu - zarowno masz sasiada za sciana jak i (na ogol) lokalizacja znacznie gorsza. Tak jak tutaj nie wyobrazam sobie codziennie wychodzic na ogrodek, balkon jak na pic, mialbym wrazenie ze ktos mnie zrobil w bambuko
#nieruchomosci #budowadomu
E.....e - Jakie sa zalety segmentow? Dlaczego sa takie popularne? Chodzi o nizsze kos...

źródło: PIN0000

Pobierz
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@garbaty33: czytałem i się zgadzałem, ale końcówka "Kupienie działki budowlanej w normalnej lokalizacji w takim Wrocławiu kosztuje więcej niż cały taki segment w stanie surowym." Naciągana się wydaje..
  • Odpowiedz
Często piszecie o zadupiach bez infrastruktury - polecam zadupie ze stacją kolejową. Ja mam 3 minuty rowerem na stację i 12 minut na Wrocław Główny. Samochodem do rynku teraz (tzn. bez korków) 25 minut.
  • Odpowiedz
@ElMatadore koszta głównie, kompromis między blokiem a domem. W segmentach mieszka też inny element niż w blokach więc jest lepiej niż w bloku chociaż tu też różnie.
  • Odpowiedz
Dom jednorodzinny(jeśli lubisz #!$%@?ć non stop 365 dni w roku + niezapowiedziane wydatki) / Blok(jak masz farta do sąsiadów, to może być spoko)

Jeśli nie jesteś złotą rączką z kultem #!$%@?, to

@fanBartoszaWalaszka:
To w nr 2: np segment 120m kw już nie ma 365 dni z--------u i nie trzeba być złotą rączką jak w domu jednorodzinnym 120m kw, że dałeś wyżej?
W cenie jest jakaś obsługa i dozorca czy
  • Odpowiedz
Jakie sa zalety segmentow?

@ElMatadore: raczej nie chodzi o to, że mają jakieś specjalne zalety, ale o to, że zapewniają namiastkę zwykłego domu w niższej cenie i bliżej centrum miasta
  • Odpowiedz
@ElMatadore dlaczego nie kupiłem domu a kupiłem szereg :
1. Cena (może dało się zbudować dom w podobnych pieniądzach, ale stałby gdzieś w lesie).
2. Lokalizacja: mam szereg w spokojnej dzielnicy Torunia, ale do Biedronki mam 5 minut, a do żabki 3. Przystanek 4 minuty. W takich pieniądzach każde zakupy, każdy wyjazd do szkoły/miasta/pracy to tylko samochód.
3. Komfort życia: kontrowersyjnie, ale domki z wielkim ogrodem pod miastem wyglądają pięknie na
  • Odpowiedz