Aktywne Wpisy

lord-nihilus +215
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +35
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

#nieruchomosci #budowadomu
źródło: PIN0000
Pobierz@rzzz: o dokładnie, większość nowych szeregówek to nie domy tylko większe piętrowe mieszkania, my kupiliśmy taką z początku lat 90 do remontu i mamy, podjazd na 2 samochody (40m2, szerokości 8m) , średniej wielkości garaż, jest dużo miejsca, mamy 150m2, a nie jak większość 70-110m2, do tego
Jak cie stać to kupujesz dom wolnostojący. Sam kupiłem szeregówkę, ale w bardzo dobrej lokalizacji, mógłbym za to wybudować dwa wypasione domy wolnostojące na zadupiu, ale mam inne priorytety.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@garbaty33: taa w mieście xDDD
Jeszcze garażu to rzadko uświadczysz. Wszędzie szopy żeby chociaż rower schować.
z zalet:
1. często masz podwójną ścianę "zewnętrznej" grubości do sąsiada - u mnie jest "moja" ściana, pustka powietrzna, ściana "sąsiada", więc hałas jest mocno umiarkowany
2. nie masz sąsiadów ani od góry ani od dołu
3. większy metraż w
@ElMatadore: Oczywiście, plus więcej tego zmieścisz na jednej działce. Stonks
Masz ogrodek, w ktorym mozesz w zasadzie zrobic co chcesz i urzadzic jak ci sie podoba.
Wiosna/lato jak pracuje zdalnie to robie to wlasnie w ogrodku na
@4mmc-enjoyer: bo sąsiad, podobnie jak on, myślał chyba, że kupuje sobie dom wolnostojący ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ciekawe zresztą początki sąsiedzkiej współpracy, będą tak mieszkać obok siebie jeszcze długie lata, warto może zacząć stosunki nieco łagodniej.
@garbaty33: Ten wybieg dla kur nazywasz ogródkiem?
@ElMatadore: a dlaczego Polacy lubią małe mieszkania i używane samochody?
@PanBalon: To jest chyba podstawa, by lokal ten był jakoś sensownie wydzielony prawnie od drugiego, na osobnych KW. Niestety bywają januszerki szeregowo-bliźniakowe na wspólnym stronie,
Działki w tej okolicy mają niebotyczne ceny i zakup byłby droższy
+ wejście bezpośrednio z ulicy
+ parking pod drzwiami
+ mały ogródek - latem można posiedzieć na świeżym powietrzu - dzieci maja się gdzie pobawić
+ większa prywatność
- gorsze rozmieszczeni pomieszczeń ( wcześniej wszystko na jednym
nie przesadzaj, zalet również