Aktywne Wpisy

Teuvo +92
przeczki 0
Czy 800 zł za wymianę oleju i wszystkich filtrów w serwisie boscha to dużo czy mało? Silnik 1.5 dci #motoryzacja
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cześć, czołem.
Dostałem następująca ofertę pracy
UoP 14k brutto
B2B 110 PLN/h + VAT
Stanowisko nie jest związane z IT.
Ktoś mogę prosić o tipy czy jest jakiś sens trzymać się UOP?
Porównywałem kalkulatory i różnica wydaje się korzystna dla B2B, jest bardzo duża.
Nigdy jednak działalnością B2B się nie interesowałem, więc może jakichś zagrożeń nie dostrzegam? Świadom jestem tylko sytuacji, gdy jestem chory i ewentualnego braku urlopu - tutaj tracę.
Wybrać liniowy czy ryczalt? Nie planuje jakichś wielkich zakupów i podbijania kosztów
Czy warto korzystać z narzędzia typu infakt, kiedy jestem kompletnie zielony?
Z góry dziękuję za rady.
#pracbaza #korposwiat #b2b
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@deletenomads: zaciskać pasa i zacząć obcinać wydatki...
@deletenomads: współczuje kariery staremu i niskich oczekiwań rodziny. Nie żyje się po to "zeby biedy nie było"
@deletenomads: ja mam podobne odczucia dlatego obcinam ilość pracy i poświęcam się hobby. Tyle, że samo hobby kosztuje 5-8k per miesiąc...
1) UOP 13k brutto + premia roczna i inne bzdety około 10k brutto czyli rocznie 166k brutto. 26 dni urlopu a że robię nadgodziny to zawsze z urlopu wychodzi parę tysięcy rocznie do przodu.
2) B2B 17k netto/msc, jedynie skala podatkowa wchodzi w grę na chwilę obecną, pełny zus, praktycznie zero kosztów, nadgodzina płatna 75zł netto, bez urlopu, bonusów