Wpis z mikrobloga

@n0c0Mpr3h3nD: nigdy nie bralem udzialu, ten task nie jest na tyle prosty ze wystarczy przeiterowac przez liste unkcje wyciagajaca liczby z listy zrobionej ze znakow w stringu i wziac pierwsza i ostatnia wartosc?
  • Odpowiedz
@n0c0Mpr3h3nD: pierwsza cześć poszła mi mega łatwo i to tylko z jednym for loopem. Ale na druga cześć nie miałem już dziw siły. Narazie nie mam planu jak do niej podejść. Chyba zrobię poprosru listę ze wszystkimi liczbami słownie i będę sprawdzał czy słowo jest w stringu ale widziałem ze są takie jak fourteen i na bank mi znajdzie 4 i 14 i co wtedy?
  • Odpowiedz
@BreathDeath: no to jak od 1 do 9 to będzie dość łatwo raczej. Mam plan żeby poprostu puścić loopa przez wiersze a potem przez ahh w sumie tak to nie zadziała :( zrobię to w poniedziałek bo na wyjeździe jestem w będę miał kilka dni do nadrobienia. Nigdy nie doszedłem do 7 dnia
  • Odpowiedz
@spac_jesc_pracowac: powiem Ci ze skonczylem, w sumie jak czlowiek wypoczety to odrazu latwiej, niestety bez szalu bo loop w loopie czyli o do kwadratu a teraz widze ze ludzie robili replaceAll ze slowa na liczbe i potem usuwanie wszystkiego co nie jest 1-9 w stringu. Wyszlo mi to za pierwszym razem i nie napotkalem na edge case ;) opowiedz mi misiu co ci tam wyszlo takiego
  • Odpowiedz