@n0c0Mpr3h3nD: nigdy nie bralem udzialu, ten task nie jest na tyle prosty ze wystarczy przeiterowac przez liste unkcje wyciagajaca liczby z listy zrobionej ze znakow w stringu i wziac pierwsza i ostatnia wartosc?
@n0c0Mpr3h3nD: pierwsza cześć poszła mi mega łatwo i to tylko z jednym for loopem. Ale na druga cześć nie miałem już dziw siły. Narazie nie mam planu jak do niej podejść. Chyba zrobię poprosru listę ze wszystkimi liczbami słownie i będę sprawdzał czy słowo jest w stringu ale widziałem ze są takie jak fourteen i na bank mi znajdzie 4 i 14 i co wtedy?
@n0c0Mpr3h3nD brałem udział we wcześniejszych edycjach ale dzisiejsza part two to spora przesada jak na pierwszy dzień. Srogo się umordowałem żeby rozwiązac :D
@BreathDeath: no to jak od 1 do 9 to będzie dość łatwo raczej. Mam plan żeby poprostu puścić loopa przez wiersze a potem przez ahh w sumie tak to nie zadziała :( zrobię to w poniedziałek bo na wyjeździe jestem w będę miał kilka dni do nadrobienia. Nigdy nie doszedłem do 7 dnia
@spac_jesc_pracowac: powiem Ci ze skonczylem, w sumie jak czlowiek wypoczety to odrazu latwiej, niestety bez szalu bo loop w loopie czyli o do kwadratu a teraz widze ze ludzie robili replaceAll ze slowa na liczbe i potem usuwanie wszystkiego co nie jest 1-9 w stringu. Wyszlo mi to za pierwszym razem i nie napotkalem na edge case ;) opowiedz mi misiu co ci tam wyszlo takiego
@Fury_Warrior: dowiedziałem się że regex nie wykryje (two|eight) nie wykryje słowa "two" w ciągu znaków "eightwo" I słowa w słowach były dla mnie właśnie tym edge casem
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
Przypominam ze dzis sie zaczal https://adventofcode.com/
I to z grubej rury, bo czesc druga miala haczyk w haczyku.
Ale mam caly weekend zajety i raczej skoncze przygode na dniu 1 XD
@Fury_Warrior: Masz w zadaniu, że liczby od 1 do 9. Ja przed parsowaniem każdej linijki sobie podmieniłem np. twone na 21 i elo. :P
@cordianss: też miałem mindfucka. Szczególnie że dla danych, które dali jako przykład, działało pięknie. A tu taki chamski corner case xD