Aktywne Wpisy

MonazoPL +278
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
1-1-1-1 +169
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dlaczego niby nie warto uczyć się programowania dla zarobków? Oczywiście, że warto i frajerem jest ten kto nie idzie w IT w Polsce.
Pracuje biurowo ale nie IT. Każdy mówi jednym głosem, że zarobki to najlepsza motywacja a nie jakieś owocowe czwartki czy multisporty. Uwierzcie, że niczyją pasją nie jest klepanie Excela do znudzenia za 3000-5000 z możliwością bonusu rocznego 150zł, więc skoro masz robić coś co niekoniecznie kochasz to lepiej to robić za 15k (bo panuje opinia że programowanie MUSI być pasją, a można to zwyczajnie polubić i wykonywać jak każdą inną robotę). Na lepszych stanowiskach (dla ludzi spoza IT jest to >5k) też trzeba się szkolić, pogłębiać wiedzę, robić dodatkowe projekty tylko problem jest w tym, że wiele z tego nie masz. 5 lat doświadczenia spoza IT (gdzie i tak się szkolisz, tracisz nerwy) nigdy nie dorówna 5 lat doświadczenia w IT. Doświadczony szeregowy programista > jakikolwiek manager w polskim korpo. Jak już masz się gdzieś męczyć to lepiej to robić za godziwe pieniądze.
I tak wiem że świeżak nie dostanie na start 15k i na to trzeba lata ale w większości zawodów nawet po przepracowaniu całego życia ty nawet nie dojdziesz do 15k bo taki mamy rynek pracy w Polsce.
#programowanie #programista15k #takaprawda #praca #zarobki #korpo #naukaprogramowania #pracait #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: comment_cYbAi7XNQWBUjq5UVimHc8ccZcBuXLQf
Pobierz@mirko_anonim: Nic mądrzejszego na wykopie dzisiaj już nie będzie. Choc jak już się idzie w IT to warto w coś co się lubi trochę bardziej niz trochę mniej.
Nie wiem skąd te głupie przekonanie, że jak ktoś się przebranżawia do IT to dlatego że chce za 3 miesiące zarabiać 15k.
źródło: 87f7sf
Pobierz@mirko_anonim: ty jesteś frajerem, bo naganiasz ludzi w celu zniszenia branży. Twoje wpisy grożą napływem bootcampowiczów, którzy zagrażają moim 20k
AI, Hindusi i takie wpisy to główne powody niszczenia tej elitarnej branży i wysokich zarobków 20k+ za pracę 3-4h udając 8h dziennie, wygodnie z domku zdalnie, ha
Problemem jest raczej konkurencja na rynku dla świeżaków, obecnie na jedną ofertę przypada tyle CV, że trzeba jakoś się wyróżnić, a skończenie samych studiów czy bootcampu tego nie zapewni. W tej chwili nawet na
Zobaczyć zobaczysz bo te wynagrodzenia w IT są nadmuchane dzięki jednemu z najniższych opodatkowań. Gdyby B2B było dostępne dla innych branży to zarobki niczym by nie odstawały...
Nie róbmy z klepaczy kodu zamiast excelowych jakichś bogów...
A zarabiałem ponad 650 euro dziennie. Robota jak każda, po prostu odbębnić
@Pasterz30: po co piszesz te swoje wysrywy we wpisach? Pracowałem w 4 firmach przy ponad 6 projektach i zawsze
@Fattek: Mam wrażenie, że większość ludzi mówiąca o tej mitycznej "pasji" myli ją ze zwykłym zadowoleniem z roboty - pewnie dlatego, że sami nigdy nie pracowali w pracy, która nie
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora