Wpis z mikrobloga

Polska w pigułce, jest artykuł o tym że kierowca na ekspresówce leciał 200km/h to w komentarzach tylko opowieści Sebastianów ze 200 to normalna prędkość, że oni jeździli dużo szybciej i że w Polsce są wysokie mandaty a policja powinna zająć się łapaniem prawdziwych przestępców, jeden mądrala pisze że w Polsce nie da się jeździć przepisowo bo cały czas ktoś cię wyprzedza.
Naród idiotow.
#ruchdrogowy #samochody #motoryzacja #predkosc
Operator_imadla - Polska w pigułce, jest artykuł o tym że kierowca na ekspresówce lec...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 270
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

życzenie ci żebyś zdechł nie jest groźbą, że to zrobię <3

@trzydrzwiowypentaptyk: Życzenie komukolwiek śmierci z powodu dyskusji w internecie świadczy o chorobie psychicznej. Ja czuję się zagrożony. Chcesz to kontynuować?
  • Odpowiedz
koleś musi być świetny na żywo jeżeli we wszystkim jest taki uparty gdy nie ma racji xD

@swinkapl: Fajna teoria ale problem w tym że mam rację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Inwektywy z ust człowieka, który nie potrafi ocenić sytuacji na drodze i odpowiednio wcześnie zahamować, czy też ominąć zagrożenia, to prawdziwa muzyka dla moich uszu.

@Hi_Lo_Hi: Masz rację, dlatego tak śmieszkuję gdy taka fujara drogowa jak ty co nie potrafi hamować, mi coś zarzuca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Siedź sobie dalej na #czarnolisto. Zajrzałem na chwilę ale widzę, żeś dalej tak samo tępy
  • Odpowiedz
@Corrny no i… po co szybciej? Bo nie kumam. Skąd to ciągłe dążenie, że wszędzie trzeba zawsze z---------c jak najszybciej tylko się da, na limicie bo inaczej nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@harrame widzisz. Z jednej strony masz rację, bo te całe grupy speed to idiotyzm i powinniśmy zdecydowanie bardziej polegać na fotoradarach a nie losowych, lotnych kontrolach. A z drugiej strony p--------z kocopoły - instynktowne ruszanie po podniesieniu się barierek? Czyli że co, ci „najlepsi” kierowcy, to jeżdżą na czuja i na pamięć i nie zwracają uwagi chociażby na sygnały świetlne? No to tym bardziej nie powinni jechać 200 km/h bo wtedy
  • Odpowiedz
@MamMalegoSiurka: rozwalają mnie sebastiany którym "umiejętności" i "odwaga" zwiększają przyczepność i skracają czas reakcji poniżej fizjologicznego minimum. Do tego dzięki zmysłom wyostrzonym jak u nawigatora z diuny postrzegają całą drogę na raz (łącznie z rzeczami zasłoniętymi przez obiekty) i nigdy nie popełniają błędów. Do tego takiej samej wrażliwość wymagają od wszystkich innych na drodze, bo skoro oni sa tacy super (bo tu wcale nie chodzi o kierowanie samochodem za pomocą
  • Odpowiedz
  • 1
@ra5putin po to wydajemy miliardy złotych żeby drogi były bezpieczniejsze, ale również żeby przemieszczać się szybciej (generalnie tak działa świat). Jeżeli dwupasmowa, jednokierunkowa droga (która w rzeczywistości nie jest w terenie zabudowanym) ma ograniczenie do 70 km/h to jest dosłownie marnotrawstwo.
  • Odpowiedz
@cwlmod

@Antorus: Ale to możesz cześciowo zapytać siebie i paru dzbanów z tego wątku. Dla dobrych kierowców szybsza jazda jest zupełnie normalna i bez stresu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dobry kierowca to wie kiedy można sobie pozwolić, umie dostosować się do warunków. Jeśli według ciebie „dobry kierowca” z--------a 200km/h na luzaczku i z zimnym łokciem, to opisujesz sebiksa-debila, a nie dobrego kierowcę xd No ale
  • Odpowiedz
@cwlmod: Dobry kierowca uniknął by tamtej kolizji. Ty zdecydowanie dobrym kierowcą nie jesteś, ale choćby 1000 osób ci to powiedziało to i tak uznasz że wiesz lepiej, bo przecież masz świetny refleks (może do szachów) i dużą wyobraźnię (co najwyżej do wyobrażania sobie siebie jako świetnego kierowcy xD) Generalnie masz też straszliwie urośnięte ego.
  • Odpowiedz
Spoczko, no tak brak refleksu bo 250ms to za mały czas reakcji xD

@cwlmod: Ty jeździsz z klapkami na oczach czy jesteś upośledzony?
  • Odpowiedz
no i… po co szybciej? Bo nie kumam. Skąd to ciągłe dążenie, że wszędzie trzeba zawsze #!$%@? jak najszybciej tylko się da, na limicie bo inaczej nie ma sensu.

@ra5putin: Ale to tak ci się tylko wydaje. Jazda 180km/h to nie jest jazda na limicie

po prostu nie chcesz dopuścić do siebie że się zagapiłes i mogłeś uniknąć kolizji
  • Odpowiedz
Dobry kierowca to wie kiedy można sobie pozwolić, umie dostosować się do warunków. Jeśli według ciebie „dobry kierowca” #!$%@? 200km/h na luzaczku i z zimnym łokciem, to opisujesz sebiksa-debila, a nie dobrego kierowcę xd

@ra5putin: To raczej określenie godne ciebie. Ja jestem dobrym kierowcą i to ciebie po prostu boli. To że nie umiesz jeździć 200km/h na luzaku o tym najlepiej świadczy. Ja nie robię pod siebie gdy tyle jadę na
  • Odpowiedz