Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W nawiązaniu do wpisu sprzed kilku dni:
https://wykop.pl/wpis/72762107/obserwuj-mirkoanonim-w-poprzednim-roku-do-mojego-z
Na początku tego roku w moim korpo były zwolnienia. Wielu moich dobrych znajomych (i bardzo dobrych programistów) zostało zwolnionych. A kto został? Lochy w ciąży na L4 albo na macierzyńskim, bo nie mogli ich ruszyć xD Także tak, w----a i s--s bez zabezpieczeń dają kobietom immunitet. Różowe paski, musisice wiedzieć, że jeśli idziecie na L4 albo macierzyński, to każdy normalny chłop z waszej pracy zaczyna was skrycie nienawidzieć i nie ma się czemu dziwić.

potężne zwolnienia łamiąc dobrych pracowników, babą w ciąży ledwie kołyszą.

#praca #pracbaza #ciaza #pieklomezczyzn #korposwiat #pracait

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak ma możliwość odzyskac z zusu w ten sposób cześć składek to czemu ma tego nie robić? Po macierzyńskim sobie pójdzie znowu na l4 potem wychowawczy, kolejne dziecko, za X lat jak będzie chciała wrócić do pracy to zmieni firmę i tyle
  • Odpowiedz
@Rdzawo_brody98: Facet nie musi nic robić, by go koleżanki nienawidziły. Powinno się wrócić pod tym względem do wieków wcześniejszych: kobiety nie powinny mieć prawa prowadzenia pojazdów silnikowych, praw wyborczych, powinny siedzieć na dupie i niańczyć kaszojady.
  • Odpowiedz
taa, zacznij od tego że p0lka to ledwo z c---a zejdzie i już po L4 biegnie, tak się zachowuje normalna dorosła kobieta?

@lukiboss: nie chce tu byc jakis obronca bab bo l4 w pierwszym miesiacu ciazy bez zalecen lekarskich to farsa, ale k---a polaki nagminnie wykorzystuja l4 na wszystko wiec co taki nagle najazd na baby
  • Odpowiedz
@nairoht: w pierwszym mc ciąży kobieta nawet nie wie, ze jest w ciąży a nudności, senność i osłabienie zaczynają się zwykle od 8-10 tc i nie zawsze ustępuja w II trymestrze.
  • Odpowiedz
@ciemnienie: a bo Ty myślisz że p0lka to idzie na L4 dopiero jak brzuch widać? haha gdzie Ty żyjesz? Człowieku tu agentki w 3 tygodniu potrafią już L4 wyżebrać mimo że nie ma żadnych przeciwskazań do pracy.

@nairoht co innego jest wziąć tydzień lewego L4 raz na rok, a co innego siedzieć całą ciążę
  • Odpowiedz
@lukiboss: typie, ciążę najwcześniej stwierdza się od 6-7 tc. Do lekarza najwcześniej w 8 tc i wtedy zwykle zaczynaja się dolegliwości, z rzyganiem dalej niż sie widzi włącznie.
  • Odpowiedz
co innego jest wziąć tydzień lewego L4 raz na rok, a co innego siedzieć całą ciążę

@lukiboss: to jest dokladnie to samo xD obie sytuacje sa niesprawiedliwe przez to l4 w polsce traktowane jest jak jest
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W moim pierwszym korpo pracę straciłem dlatego, że szef mógł dać tylko jeden etat a koleżanka z działu akurat zaszła w ciążę co mój szef skomentował, że "ja jestem młody i sobie poradzę a babki w ciąży nie wyrzuci bo nie wypada" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nairoht: to samo, tak jak zabicie jednej a 20 ofiar tak? Nie widzisz różnicy w tygodniu L4, a 8 miesiącach L4? Nie jesteśmy na tyle inteligentni żeby stwierdzić że 8 miesięcy > 1 tydzień? Za ciężka kalkulacja to jest?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Lipny bait.
Zamiast się denerwować na pracodawcę, którego sposób zarządzania sprawił, że ludzie tracą pracę, to lepiej ponarzekać na kobiety w ciąży xd jak Ci tak brakuje płatnego l4, zawsze możesz wziąć od psychiatry zwolnienie na depresję czy inne problemy z głową - też Cię przez kilka miechów nie zwolnią. Cieszę się, że w tym kraju mimo wszystkich jego wad, mamy jakieś prawo, które pomaga w założeniu rodziny, już
  • Odpowiedz
są baby które w 3-4 tygodniu ciąży potrafią już siedzieć na L4

@lukiboss: no chyba nie xD można stwierdzić wcześniej robiąc test bety, moja koleżanka poszła jak była w 4 tygodniu bodajże, ale lekarz jej powiedział, że ma wrócić za 3-4 tygodnie, bo teraz to nic jej nie powie
  • Odpowiedz
@lukiboss: najwczesniej test można zrobić w dniu miesiączki, a lekarz jest w stanie cokolwiek potwierdzić około 7-8 tc wtedy najwcześniej może ewentualnie wystawić zwolnienie. Tylko ci cię to obchodzi, jak to sprawa lekarza?
  • Odpowiedz
@Limonene: @ciemnienie ale one nie idą ocenić stan płodu, tylko żebrzą L4, dla nich jestem w ciąży = L4. Ja się jedynie dziwię lekarzom, że tak na prawo i lewo te L4 dają, bo chyba szłoby się do nich dobrać. Nawet jakby robiły to w 5 miesiącu - to i tak k---a, jeśli ciąża nie jest zagrożona to z---------j do roboty, a nie L4. Nie wiem jak można bronić
  • Odpowiedz