Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W nawiązaniu do wpisu sprzed kilku dni:
https://wykop.pl/wpis/72762107/obserwuj-mirkoanonim-w-poprzednim-roku-do-mojego-z
Na początku tego roku w moim korpo były zwolnienia. Wielu moich dobrych znajomych (i bardzo dobrych programistów) zostało zwolnionych. A kto został? Lochy w ciąży na L4 albo na macierzyńskim, bo nie mogli ich ruszyć xD Także tak, wagina i seks bez zabezpieczeń dają kobietom immunitet. Różowe paski, musisice wiedzieć, że jeśli idziecie na L4 albo macierzyński, to każdy normalny chłop z waszej pracy zaczyna was skrycie nienawidzieć i nie ma się czemu dziwić.

potężne zwolnienia łamiąc dobrych pracowników, babą w ciąży ledwie kołyszą.

#praca #pracbaza #ciaza #pieklomezczyzn #korposwiat #pracait

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 41
ale one nie idą ocenić stan płodu, tylko żebrzą L4, dla nich jestem w ciąży = L4

@lukiboss: ale jak ma wystawić L4 na ciążę, o której nawet nie wie, czy zarodek się dobrze zagnieździ? Kłócisz się chyba dla zasady, bo widać że nie wiesz o czym mówisz.

Nawet jakby robiły to w 5 miesiącu - to i tak #!$%@?, jeśli ciąża nie jest zagrożona to #!$%@? do roboty

jezus maria,
@ciemnienie: @Limonene jeśli bronicie lewe L4 gdzie każda ciąża z automatu robi się zagrożona - to nie mam o czym z wami debilami rozmawiać. W innych krajach jakoś dają radę pracować, a tylko u nas wielce damusie musza iść na L4, bo im ciężko. Pojedź np. do UK i zobacz czy tam babki biorą L4 od razu jak się dowiedzą o ciąży.
@lukiboss: weźmiesz odpowiedzialność jak kobieta w 11 tc straci przytomność na ulicy w drodze do pracy i uderzy się głową w płytę chodnikowa? Tak, nagle omdlenia mogą się zdarzyć nawet w książkowej ciąży, więc przestań się czepiać że kobiety wiedzą lepiej co jest dobre dla nich i nienarodzonego dziecka.
jeśli bronicie lewe L4 gdzie każda ciąża z automatu robi się zagrożona - to nie mam o czym z wami debilami rozmawiać

@lukiboss: przeczytaj jeszcze raz o czym rozmawiamy i dopiero wtedy wyciągaj wnioski - nigdzie nie broniłam "lewych L4", tylko tłumaczyłam ci, ze nie ma opcji, żeby lekarz wypisał zwolnienie kobiecie w 2 tygodniu ciąży, bo wtedy jeszcze nawet nie wiadomo, czy implantacja zarodka dojdzie do skutku
@ciemnienie: ale za granicą jakoś chodzą i do połogu i żyją, o czym Ty pieprzysz? Według Ciebie każda kobieta w ciąży powinna z automatu na L4 iść? Jebnij się w łeb. Ciąża to nie choroba.

@Limonene nikt nie pisał o 2 tygodniu ciąży, pisałem o agentkach np. w 1 miesiącu ciąży. Zresztą o czym to jest rozmowa? Ciąża zagrożona może wyjść i dopiero np. w 6 miesiącu, wcześniej może być wszystko
nikt nie pisał o 2 tygodniu ciąży, pisałem o agentkach np. w 1 miesiącu ciąży.

@lukiboss: a drugi tydzień to który miesiąc...? Nadal, lekarz wypisze cokolwiek pacjentce w ciąży od 7-8 tygodnia, bo wtedy ciąża jest w miarę "pewna".

Zresztą o czym to jest rozmowa?

widzę, że sam nie wiesz, bo usilnie gadasz coś o ciąży zagrożonej, która może wyjść w 6. miesiącu. A ja ci tylko zwróciłam uwagę, że ginekolog
@Limonene: a ja tylko zwróciłem uwagę że baby nadużywają L4 na ciążę zagrożoną, która w rzeczywistości jest w 100% zdrowa, a Ty przypieprzasz się o miesiąc. Jakby to wielką różnicę robiło, czy baba dostaje lewe L4 w pierwszym miesiącu, albo drugim... Podpowiem, że są takie, które planują L4 z wyprzedzeniem, nawet przed samą ciążą - to też jest według Ciebie normalne?
Ty przypieprzasz się o miesiąc. Jakby to wielką różnicę robiło, czy baba dostaje lewe L4 w pierwszym miesiącu, albo drugim... Podpowiem, że są takie, które planują L4 z wyprzedzeniem, nawet przed samą ciążą - to też jest według Ciebie normalne?

@lukiboss: jezus jakie ty masz urojenia, widzę bardzo chcesz się dzisiaj z kimś pokłócić XD powodzenia w szukaniu, może na jakąś bogu ducha winną kasjerkę w sklepie ci się uda nakrzyczeć
@kvas: masz rok macierzyńskiego na 80% pensji, co nie wystarcza nawet by dziecko było na tyle rozwinięte, by bez szwanku spędzać ponad 8h bez mamy. Potem jest bezpłatny wychowawczy, co znaczy, ze kobietanie dostaje wypłaty. Co cię boli?
jak wyobrażasz sobie rodzenie dzieci i opiekę nad nimi przez około dwa lata, jednocześnie pracując

@ciemnienie: Nie wiem, ale cokolwiek robi niech robi za swoje pieniądze, a nie mężczyzn!
@lukiboss: Niestety, dopóki pozycja mężczyzn będzie taka słaba to nic się nie zmieni w tej kwestii. Widzisz, że część mężczyzn będzie jeszcze bronić przywilejów dla kobiet. Ale mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni.