Aktywne Wpisy

MonazoPL +158
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 1500x1500 v2
Pobierz
FrizPL_ +522
Macie swoje wolne media xD
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
źródło: d1601edbd464c018e00077277e6f98070b2aab999885c153ba99f77151f43cf5
Pobierz

Nie, programowanie to nie jest ziemia obiecana. Zaczynam żałować, że zostałem programistą. Co z tego że zarabiam 20k skoro wszystko inne wydaje mi się takie szare i beznadziejne. Procedury firmowe ważniejsze od ludzi, sztuczne uśmiechy i nienaturalna uprzejmość oraz to co mnie boli najbardziej to że programiści to w większości przy.jeby i cioty. Ludzie bez charakteru, bez pokory, bez zasad moralnych, myślący tylko o sobie, tylko o tym aby jak najwięcej zarobić jak najmniejszym wysiłkiem pracy czy pomocy drugiej osobie. No ale dlaczego ja się dziwię? Przecież z psychologicznego punktu widzenia to jest zrozumiałe że ludzie którzy przez całe życie siedzą na dupie i klikają w kąkuter i dostają za to taki duży hajs nie mogą mieć wykształconych tych pozytywnych cech. Charakter czy pokorę buduje się kiedy ciężką pracą osiągasz sukces finansowy, kiedy pokonujesz przeciwności losu na tej drodze. Również wtedy gdy masz na codzien w swojej pracy do czynienia z ludźmi i widzisz że większość z nich ma w życiu pod górkę i realne życie to ich życie, a nie to którym żyje programista zamknięty w domu, ze słuchawkami na uszach, gapiący się w monitor, czytający ten popierd.olony Internet i dostający za to 20k.
A najgorsze jest to że pandemia i jej konsekwencja tj. praca zdalna, która została z nami do dziś to był gwóźdź do trumny programistów jako ludzi. Już totalnie zatracili swoje człowieczeństwo i stali się bezpłciowymi gadającymi głowami na ekranie, zamknięci w swoich domach 24h/7.
Sam miałem w firmie gościa, który przez lata codziennie zapierdzielał busem 100km w jedną stronę aby być w biurze i był szczęśliwy. A po wybuchu pandemii i przejściu na pracę zdalną zmienił się nie do poznania - apatia, brak energii itp. Niestety natura człowieka jest jaka jest i tylko silne charaktery są w stanie ją przezwyciężyć, ale takich jest garstka.
Powiem Wam szczerze że jak kończę pracę i wychodzę do ludzi np. na siłownię czy na jakieś wydarzenie w mieście to mam wrażenie jakbym przenosił się do innego świata. Do świata gdzie są normalni ludzie, żyjący realnymi zarówno marzeniami jak i problemami. I sobie myślę w co ja się wjeb.ałem zostając programistą. Już wolałbym bym malarzem czy tynkarzem i żyć wśród tych normalnych ludzi, spotykać ich w codziennej pracy.
P.S. nie zachęcam do dyskusji bo wy wykopki na tagu #programista15k jesteście tacy jak ci programiści ktorych opisałem. Czytanie komentarzy na tym tagu wpędza człowieka w depresję. Jesteście toksyczni i jestem przekonany że wiele z tych komentarzy które dodajecie pod wpisami nie powiedzielibyście pod własnym imieniem i nazwiskiem. Sianie złej energii, negowanie. Wyolbrzymianie tylko po to aby się wyróżnić mocnym komentarzem, aby doznać tego fałszywego uczucia że wasze zdanie coś może znaczyć. Prawda jest taka że wypowiadając te same komentarze w realu wszyscy by was zignorowali i boicie się tego uczucia że nic nie znaczycie.
#programista15k #programowanie #it #pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ktos tu pracuje w comarchu
Ogółem brak empatii, z-----y charakter i ego wystrzelone w kosmos to nie tylko domena programistów, tylko ogółem w IT, ale nie spodziewałbym się niczego innego w środowisku, gdzie jest nadreprezentacja ludzi z analitycznym umysłem, którzy niewiele robiąc koszą siano nieosiągalne dla 95% społeczeństwa.
Sam się taplam w tym bagienku od 8 lat, ale poznałem też ludzi, którzy są
Pisze jako anonim
źródło: db6d5c510887491c0156b6940aa2b53a
Pobierz@mirko_anonim: Wszystko zawsze może byc kolorowe i ekscytujące za 5k/mc. Na przykład te chwile, kiedy zastanawiasz się: buty dla dziecka, czy wymiana opon. Masz wybór
Najgorsze jest to ich odklejnie i poczucie wyzszosci ze sa tacy „zaradni” XD gdzie jedyna ich „zaradnosc” to trafienie w dobra branze
@mirko_anonim: Dlaczego nie złożysz wypowiedzenia i nie pójdziesz na budowę?
Zarabianie mniejszych pieniędzy ale za to większym wysilkiem nie sprawi, że będziesz szczęśliwszy.
Rozdaj swój majątek, zatrudnij się na budowie i koniecznie nam opowiedz, co było
@ly000: No nie. Nie pracując w branży ale mają sporo znajomych programistów i sporo takich współpracowników to jest bardzo skrajny zawód. O ile w "standardowych" zawodach jest powiedzmy 5% zjeb*w, 5% super ludzi a 90% jest mniej więcej neutralna. Wśród programistów powiedziałbym, że jest 30-30-40. Tak dużo popaprańców z wybujałym ego i równie dużo super pomocnych ludzi nie widziałem nigdzie.
Duża kasa nasila cechy ludzkie. Jak ktoś jest
Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
20k xD 3/4 tego narodu by ci łeb na żywca ucięło żeby się z tobą zamienić z siedząca pracę i zdalna z domu, a tutaj ksiazulek wielce niezadowolony
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·