Ile teraz kosztuje wykończenie mieszkania od stanu deweloperskiego do zamieszkania? Chodzi mi o cenę z meblami, sprzętami AGD etc. Warszawa, 70 metrów, jedna łazienka. Interesuje mnie stan średnio-wyższy, czyli porządnie i ładnie, ale bez luksusu. Budżet 4k/m2 jest realny? Mam dwie lewe ręce (obie pełne innej roboty), więc sam nie planuję robić w uproszczeniu niczego.
Przy okazji - możecie polecić jakiegoś architekta wnętrz albo firmę, która ogarnia mieszkania pod klucz?
@mirko_anonim: Z firm robiących pod klucz to kojarzę Decoroom, natomiast nie wypowiem się ani o ich jakości, ani o cenach. Na pewno jak ktoś ma kontakt do sprawdzonego architekta wnętrz z fajnym portfolio w Warszawie to też szukam.
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim OP tutaj, w te 340k wrzucasz wszystko łącznie ze sprzętami? RTV też? jaki standard? wychodzi Ci 4.5k/m2, trochę dużo
Anonim (nie OP): Tak, ze sprzetami. standard raczej wyższy (ale zrezygnowalem z drewnianej podlogi na rzecz paneli), tak, ze sprzętami nie licząc TV, którego jeszcze nie kupiłem i łozka z materacem.
Hej Mirki i Mirabelki. Chwalę się nowym autem ( ͡°͜ʖ͡°) Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super. Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k. #motoryzacja #audi
#nieruchomosci #remontujzwykopem #urzadzajzwykopem #mieszkanie
Ile teraz kosztuje wykończenie mieszkania od stanu deweloperskiego do zamieszkania? Chodzi mi o cenę z meblami, sprzętami AGD etc. Warszawa, 70 metrów, jedna łazienka. Interesuje mnie stan średnio-wyższy, czyli porządnie i ładnie, ale bez luksusu. Budżet 4k/m2 jest realny? Mam dwie lewe ręce (obie pełne innej roboty), więc sam nie planuję robić w uproszczeniu niczego.
Przy okazji - możecie polecić jakiegoś architekta wnętrz albo firmę, która ogarnia mieszkania pod klucz?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Edit. A sorki tak z 3k za metr bez robocizny bym liczyl
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
OP tutaj, w te 340k wrzucasz wszystko łącznie ze sprzętami? RTV też? jaki standard? wychodzi Ci 4.5k/m2, trochę dużo
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero