Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Czy warto zrezygnować z pracy na rzecz życia z odsetek? Ⓘ
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
Co byście zrobili na mom miejscu?
- Emerytura jeszcze w tym roku 28.4% (114)
- Popracowałbym jeszcze z 3-5 lat 41.6% (167)
- Pracuj do 50-65 roku życia 29.9% (120)

SepulkoZnawca +143
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#informatyka #programowanie #inzynieria #technologia #zarzadzanie #ciekawostki
źródło: temp_file754067063321501398
PobierzA tak na serio, ciekawe ilu z tych ludzi urodziło się za granicą lub zostało wykształconych na zachodnich uniwersytetach za pieniądze bogatych rodziców.
Na koniec, takie firmy jak Starbucks i Novartis nie mają wiele wspólnego z IT.
źródło: dla debili z wykopu
PobierzPoza tym na tej liście nie są firmy tylko IT, Bank Group, Albertsons, Novartis, Starbucks, Honeywell czy Chanel to raczej inne branże. ;)
CEO Mastercard: Michael Miebach
@groman43
Jeszcze warto
Tacy właśnie ludzie za granicą odnosili i odnoszą sukcesy - jako jednostki.
Oczywiście ktoś może być zakompleksiony i mieć małe ego i sobie to kompensować siląc się na bycie "tubylcom", i uważając aby przypadkiem coś...
...ale może po prostu taki ktoś "na stanowisku"
@groman43: ale to prawda xD. To że kilku CEO rasowo jest hindusami nie znaczy, że pochodzą z kraju gdzie srasz na ulicę.
https://youtu.be/zWezA3KmQsI?si=PDrNz-_Z69beLj4I
A jest o co walczyć https://www.rp.pl/przemysl-spozywczy/art3604401-starbucks-przyciaga-pieniadze-lepiej-niz-wiele-bankow
@matixrr: Sprawdziłem tylko CEO of Chanel - urodzona w Indiach, rodzice Hindusi, studiowała w Indiach. Taka ona british-american jak i ja xD