Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jakie macie doswiadczenia z #terapia ?
Mam wrazenie ze od miesiaca dopadla mnie #depresja albo wypalenie zawodowe
Mam ulozone zycie, 33 lata, a nagle dopadl mnie taki bezsens, brak checi do czegokolwiek, zaczalem nie lubic swojej pracy (bez wiekszego powodu) itp.
Czy ktos moglby polecic kogos w #warszawa?

#psychologia #pytanie #kiciochpyta #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim

Przecież to co się z tobą dzieje jest normalne, każdy ma dosyć. Jak masz iść do terapeuty i w-----ć 300 czy 500 zł to napiszę ci to, co on ci powie.

- No, no, mireczku, wyczuwam w tobie mocną frustracje spowodowaną stagnacją życiową, stoisz w miejscu i się nie rozwijasz, męczy cię to, znajdź sobie jakieś hobby, poszukaj, zainteresuj się czymś więcej niż samą pracą, spotykaj się częściej ze znajomymi,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): Chodziłem na terapię ponad pół roku, dla mnie była to strata czasu i kasy. "Terapeutka" myliła suche fakty, często mnie nie rozumiała, więc musiałem coś tłumaczyć 2-3 razy, a i tak bez efektu. Reagowała emocjonalnie na moje wybory życiowe, jeden ewidentnie jej się nie spodobał (mowa ciała niespójna z wypowiadanymi słowami). Rozpoczynaliśmy jakieś ćwiczenie/zagadnienie (uj wie jak nazwać), a na następnej sesji miała być kontynuacja. Oczywiście nigdy do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Także super, mam 3 wykluczające się diagnozy, a żadnej z nich nie uważam za wiarygodną. Straciłem też zaufanie do psychiatrów, psychologów i psychoterapeutów.

To dokładnie jak u mnie. 4 psychiatrów, 3 terapeutów, każdy inna teoria co mi może być i żadna się nie sprawdziła. Ostatecznie olałem tych wszystkich szamanów i muszę radzić sobie sam, skoro pomoc systemu właściwie nie istnieje.
  • Odpowiedz