@Kalwi: ja miałem całą komisje etyki i postępowanie sprawdzające czy nie złamałem code of conduct gdy wysłałem poniższy obrazek w konkursie na plakat mający promować inkluzywność w naszym dziale technologii #pracait
@Kalwi Pamiętam jak HR zrobił świąteczne spotkanie na teamsie, oczywiście były jakieś #!$%@? infantylne aktywności I padło pytanie "wasze świąteczne wspomnienie z dzieciństwa" gościu napisał "stary pijany" xd Zyskał +10 do korporespectu, ale popracował po tym incydencie jeszcze że 3 miesiące xddd
@Kalwi: ja pracuję w amerykańskim oddziale corpo a jak idę do biura do zawsze zabieram ze sobą torbę, na której mam całą masę naszywek rosyjskich jednostek wojskowych w tym pmc Wagnera. Inny typ chodził w koszulce z czarnym słońcem. Na szczęście HR nie zna się na symbolice
@Kalwi: kiedyś HRówa dużego globalnego korpo w którym pracowałem - oddział PL Bydgoszcz zapytała mailem ludzi w lokalizacji czy ktoś obrączkę znalazł tego a tego dnia, odpisałem jej (nie pamiętam czy "do wszystkich" czy tylko do niej - sporo lat minęło od tego czasu)
@Kalwi: Wady hr -wydluzone procesy rekrutacyjne -#!$%@? forsowanie jakichś gówno korpozasad -umawianie "powaznych" spotkanek bo ktos naruszył jakieś z dupy nikogo nie obchodzące "zasady" -żenujace promowanie jakichś wartości "praca domem" i przeszkadzanie w konstruktywnej pracy -zajmowanie salek na jakies spotkania rekrutacyjne, ktore spokojnie mogłyby przeprowadzic w schowku na miotły -wymyslanie sobie pracy aby ukazywac, ze sa potrzebni
zalety hr: -
czy ktoś wewnątrz organizacji szanuje dzial hr xd?
@Kalwi: ja trafiłem na dywanik prezesa, bo jak HRka powiedziała, że wszyscy odmawiają wzięcia udziału w jakimś projekcie, to powiedziałem jej "to i ja nie chcę być jeleniem" xD
#pracbaza
#pracait
Inkluzywnosc w zespole :D dzięki za poprawienie humoru
kiedy walniesz tak dobry żart, że chcą go nawet usłyszeć w HR
I padło pytanie "wasze świąteczne wspomnienie z dzieciństwa" gościu napisał "stary pijany" xd
Zyskał +10 do korporespectu, ale popracował po tym incydencie jeszcze że 3 miesiące xddd
Wady hr
-wydluzone procesy rekrutacyjne
-#!$%@? forsowanie jakichś gówno korpozasad
-umawianie "powaznych" spotkanek bo ktos naruszył jakieś z dupy nikogo nie obchodzące "zasady"
-żenujace promowanie jakichś wartości "praca domem" i przeszkadzanie w konstruktywnej pracy
-zajmowanie salek na jakies spotkania rekrutacyjne, ktore spokojnie mogłyby przeprowadzic w schowku na miotły
-wymyslanie sobie pracy aby ukazywac, ze sa potrzebni
zalety hr:
-
czy ktoś wewnątrz organizacji szanuje dzial hr xd?