Aktywne Wpisy

karitto +648
Od dwóch miesięcy mieszkam w Kalifornii i robię pracę magisterską na Uniwersytecie Stanforda. Zostaję tutaj do końca lipca i pomyślałem, że kogoś mogłoby zainteresować, jak wygląda życie w Dolinie Krzemowej, więc planuję raz na jakiś czas coś tu napisać. Dzisiaj małe wprowadzenie.
1. Jak się tu znalazłem?
Na co dzień studiuję w Kopenhadze na DTU. Przeglądając tematy prac magisterskich, znalazłem bardzo ciekawy projekt. Okazało się, że laboratorium, które go oferowało, blisko współpracuje z
1. Jak się tu znalazłem?
Na co dzień studiuję w Kopenhadze na DTU. Przeglądając tematy prac magisterskich, znalazłem bardzo ciekawy projekt. Okazało się, że laboratorium, które go oferowało, blisko współpracuje z
źródło: Stanford
Pobierz
Lenovy +4
Jest ! Już jest osoby bez mirkobloga+ jeszcze nie widzą i pewnie zobaczą rano po zatwierdzeniu kont przez administrację a jeśli chcecie zobaczyć to dziś wystarczy napisać pod komentarzem kod : M4D5AR07U
#danielmagical
#danielmagical

Nie wiem co było powodem ale chyba kogos zabolało że był zwyczajnie za glupi i w przeszłości się nie dostał a wpis zaburzył jego światopogląd.
#moderacja #wpis #wykop #medycyna #lekarski #lekarz #studia
@pianinka: tak zapytam przewrotnie - czy jesteś lekarzem, na studiach medycznych albo masz dostęp do wiedzy, która specjalizacja jest bardziej lub mniej "potrzebna"?
@pianinka
źródło: Liczba-lekarzy-specjalistow-w-Polsce-100-wartosc-rekomendowana-przez-konsultantow-krajowych
PobierzWcześniej miałeś limitowaną ilość miejsc na studia lekarskie. W teorii idąc na staż i specjalizację już dostajesz hajs na ręklę. Kiepski bo kiepski ale jest.
Dodatkowo masz płatne
@pianinka: niechcialbym niczego regulowac, rynek powinien robic to sam. Jesli szpital placi 70zl na godzine, a luxmed 250zl na godzine to kazda malpa jest w stanie oszacowac co bardziej sie oplaca.
@Darth_Gohan: masz racje, 7.5k brutto to BAAAARDZO dobrze! xD
Junior koder moze tyle dostac w pierwszej pracy
Jak nie będzie dobry, to nie dostanie się na fajną.
@gracilis: walisz sobie do tego konia?
@pianinka: 1. z tych danych wynika, że lekarzy ogólnie jest o wiele za mało, gdyby wyrównać to średnia i tak wyjdzie mniejsza niż jeden
2. NAjczęściej wybierane specjalizacje raczej nie są tymi z gatunku "300 zł za 10 minut i receptę", nie widzę tu w ogóle dermatologii
3. dyskusja toczy się ogólnie nad liczbą miejsc różnych specjalizacji (że jest zbyt
@Darth_Gohan: a dobra, myslalem, ze piszesz na specjalizacji, a nie po. Moze zle odczytalem.
@Darth_Gohan: no ale to jak ja wezme drugi etat to tez zarobie duzo wiecej :P
@gracilis: W czyimś mniemaniu to był fake, bo jak jesteś na lekarskim to automatycznie nie masz życia prywatnego, tzn. masz- nad książkami :)