Aktywne Wpisy

Życie bez dziecka jako chłop jest piękne po prostu, w #korposwiat wszyscy moi koledzy:
~ zostanę dłużej porobię jakieś nadgodziny (2 małych dzieci w domu)
~ teraz nie chce brać urlopu bo są ferie i wszyscy będą w domu
~ częste wyjazdy służbowe, ma dość atmosfery w domu
~ beciak, jeb€e na rodzinę nawet kasy na obiad nie ma bo żona kontroluje kasę siedząc w domu xDD
A
~ zostanę dłużej porobię jakieś nadgodziny (2 małych dzieci w domu)
~ teraz nie chce brać urlopu bo są ferie i wszyscy będą w domu
~ częste wyjazdy służbowe, ma dość atmosfery w domu
~ beciak, jeb€e na rodzinę nawet kasy na obiad nie ma bo żona kontroluje kasę siedząc w domu xDD
A

bArrek +50
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ze względu na paskudne warunki w pracy, psycholog i psychiatra zalecali mi L4 oraz abym szukał innej pracy. Nie skorzystałem z tej opcji ponieważ z tego co wiem na L4 nie można szukać pracy i mogą za to grozić konsekwencje. Nie ukrywam, że mam serdecznie dosyć swojego obecnego pracodawcy, lecz nie chciałbym narobić sobie kłopotów. W internecie mało konkretów na ten temat.
Czy jeżeli zgodzę się na L4 to mogę chodzić na rozmowy kwalifikacyjne / szukać innych możliwości?
Czy ktoś miał już taką sytuację?
#pracbaza #korpo #prawo #studentprawa #prawopracy #l4 #zwolnienielekarskie #praca #uop #medycyna #psycholog #psychiatra
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
W sensie nie możesz ofert pracy przez internet przeglądać czy co?
@mirko_anonim: Generalnie na L4 od psychiatry można w zasadzie wszystko. Jednak ZUS ma inne zdanie na ten temat i sprawa może się oprzeć o sąd, który dopiero im wytłumaczy, że się mylili. Jest też zawsze ryzyko, że skład w WSA będzie głupi i dopiero NSA orzeknie zgodnie z RiGCzem.
Jednakże, jedyne co Ci grozi,