Aktywne Wpisy
ArtBB +168
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
Zopyross +251
Kobiety są bezduszne. Pamiętam zeszłoroczną scenę sprzed Obi, jak z auta wysiadła młoda para i dziecko w wózku. Chłop coś tam grzebał jeszcze przy drzwiach więc zniecierpliwiona mamusia postanowiła w pojedynkę podbijać oblodzoną i zaśnieżoną balustradkę, praktycznie się co chwile potykała, podpierając ręką o wózek i na głos mrucząc - tak, żeby ten nieszczęśnik wszystko słyszał - "chodź kochanie, no tak, tak, musimy, bo TATA JEST WIDAĆ ZAJĘTY CZYMŚ WAŻNYM", aż w

Przysłowiowy programisty 15k będący aktualnie na uldze IP BOX zapłaci o ponad 7,5 tys. zł więcej podatku dochodowego przy rozwiązaniach proponowanych w projektach ustawa Sławomira Mentzena, wyliczenia po uwzględnieniu kwoty wolnej od podatku: 12 x płaca minimalna.
Wyliczenia są pokłosiem znaleziska "Dlaczego Konfederacja nie obniży ci podatków?" wiszącego w wykopalisku. Niestety tam nie trwa merytoryczna dyskusja, tylko fanboje konfederacji zleciały się do zakopywania.
#konfederacja #mentzen #podatki #finanse #polityka
źródło: IP BOX vs Ustawy PIT Mentzena
Pobierz@Jarusek: no jak peło będzie znowu 'rzundzić' to się mogą zdziwić
https://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/587941,celnicy-chca-akcyzy-od-karetek-pogotowia.html
@Jarusek:
Ciekawe tylko kto będzie uczył Twoje dzieci jeśli wszyscy tak zaczną
@Jarusek: Wiemy do czego dążą, wiemy od czego zaczną. To właśnie ten pierwszy etap był czymś co zawsze trzymało okołokorwinowe twory przy 1%.
W ogóle ktoś sobie policzył na własnym przykładzie co zmieniają te ustawy w jego przypadku?
@wojtas_mks: ja bym tak chciał, ale propozycja Konfederacji przeczy tym ideom.
@wojtas_mks: on jest, nie wiemy jak duży jest ten ukryty.
@bin-bash: przy każdym zwrocie z IP Box miałem kontrolę skarbową i nigdy nie mieli zastrzeżeń
Prawo do ulgi IP
Czyli co wynika, że ja zapłacę większy podatek w imię rozwiniętego kraju (skąd w ogóle taka pewność?) oraz aby ktoś dostał ulgę 500+? Niezły żart.
@zibizz1: a poza tym ( ͡° ʖ̯ ͡°) #analfabetyzm
Gdybym miał możliwość płacenia 12% + odliczać sobie koszty to bym pierwszy był o zmianę sposobu opodatkowania.