Aktywne Wpisy
marta-mac +35
Pewien „Fachowiec” Zrobił takie oto schody.
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem

źródło: 467123301_470314642220096_5580321517219690589_n
Pobierz
thorgoth +165
Polskość zawsze najmocniej wychodzi ze mnie gdy ktoś z UK/USA zaczyna mnie pytać "how are you".
Pracuje z tymi ludkami już kilkanaście lat i wciąż mi się mózg nie może przyzwyczaić. Zawsze po tym pytaniu odruchowo szuka odpowiedzi. Bez sensu, bez potrzeby.
Nie mogę się przestawić, przyzwyczaić że to nie jest pytanie tylko hasło-odzew. I że nie ma innej prawidłowej odpowiedzi niż good, ok, fine, great.
Dlaczego to pytanie wogóle pada? Oni mają ujemną ciekawość
Pracuje z tymi ludkami już kilkanaście lat i wciąż mi się mózg nie może przyzwyczaić. Zawsze po tym pytaniu odruchowo szuka odpowiedzi. Bez sensu, bez potrzeby.
Nie mogę się przestawić, przyzwyczaić że to nie jest pytanie tylko hasło-odzew. I że nie ma innej prawidłowej odpowiedzi niż good, ok, fine, great.
Dlaczego to pytanie wogóle pada? Oni mają ujemną ciekawość
#motoryzacja #stopcham #wypadek #polskiedrogi #bezpieczenstwo #samochody
@Zulf: a skąd miał ten czas?
@Zulf: miał czas zareagować bo nie z---------ł i wiedział że na przejściu dla pieszych może znajdować się... o dziwo... człowiek.
To samo dotyczy się
@Hurry_up: stety nie.
do rowerzysty: popełnił wykroczenie, wyjechał zza zamochodu.
@Hurry_up: No patrz, a Policja się pomyliła i uznała, że kierowca nie dostosował prędkości i wjechał na oznaczonym przejściu rowerowym w rowerzystę. Nawet są znaki przy drodze, że pierwszeństwo ma rower.
@manjan: nie popełnił.
rowerzyste pokaralo bo zamiast jechac po przejezdzie dla rowerow, do ktorego mial jakies 30cm, jechal po przejsciu dla pieszych ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: Capture
Pobierz@WykopanyDzon: a nie zauważyłeś, że faktyczny tor przejazdu dla rowerów zablokował mu samochód? Jak miał inaczej go ominąć? Przeskoczyć?
nie wiem. a ty jak myslisz?