Aktywne Wpisy

MonazoPL +59
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W jakim banku masz główne konto i dlaczego właśnie w tym? ( ͡€ ͜ʖ ͡
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W jakim banku masz główne konto i dlaczego właśnie w tym? ( ͡€ ͜ʖ ͡
źródło: rozdajo monazo
PobierzCzy dziwnie będzie wyglądało jak w środku wakacji będę kupował kurtkę na zimę?
W jednym sklepie outdoorowym w mieście jest przeceniona puchówka TNF. Z neta już teraz bym nie zamawiał ale tutaj jest na miejscu więc mógłbym sobie przymierzyć. Tylko trochę głupio kupować puchówke w lato.
#kiciochpyta #modameska i trochę #outdoor
W jednym sklepie outdoorowym w mieście jest przeceniona puchówka TNF. Z neta już teraz bym nie zamawiał ale tutaj jest na miejscu więc mógłbym sobie przymierzyć. Tylko trochę głupio kupować puchówke w lato.
#kiciochpyta #modameska i trochę #outdoor

Ale oczekiwanie tego jako rodzic z góry i rycie dziecku psychy, że taki jego los jest okrutne.
Pierwsze do demonizowania takich miejsc są przede wszystkim osoby które nigdy nie miały nawet styczności z osobą obłożnie chorą, czy np. z Alzheimerem. Oni w ogóle nie biorą pod uwagę faktu, że ludzie na starość zazwyczaj są nieco inni niż uśmiechnięta staruszka z reklamy herbaty w torebkach ¯\(ツ)/¯
Albo po prostu jak Ja, chęci (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Domy spokojnej starości to nic złego, a wręcz przeciwnie, to bardzo często miejsce bardzo dobre z racji fachowej opieki itd.
@Demoliton_hammer właściwie tak, bo same wybrały taką pracę.
Ja się czepiam głównie oczekiwania tego jako rodzic. Mówienia dziecku tekstów w stylu: tyle pieniędzy w ciebie zainwestowaliśmy, opiekowaliśmy tobą jako dziecko to teraz musisz odpłacić.
@WielkiNos: Bardziej by mnie dziwiło, gdybym poznał kogoś, kto faktycznie planuje starość inaczej niż zwalić się dzieciom na łeb z problemem w majtach xD. Póki co może moje pokolenie 30+ coś tam inaczej zaczyna myśleć o starości, w sensie takim, że niektórzy już z góry zakładają, że wylądują w domu opieki. Zresztą starości trzeba najpierw dożyć,