Aktywne Wpisy

Smartek +9
Polećcie jakiś fajny (może jakiś niezbyt oczywisty?) #serial do obejrzenia, nie musi być najnowszy, ale też żeby nie była to jakaś staroć sprzed 20 lat. Z ostatnich, które oglądałem i które mi się podobały to W Powietrzu, Rozdzieleni, From, The Last Man on Earth. Większość hitów typu Lost, Fargo, True Detective czy Breaking Bad widziałem. #seriale #coobejrzec #pytanie

PakaBaka +128
Kup auto za 50 000zl w salonie w 2008r.
Używaj 10 lat, dbaj, serwisuj, remontuj
Sprzedaj za 20 000 zł w 2018r. (równowartość 15 500zł w 2008r).
Kolejna osoba jeździ 5 lat
Sprzedaje za 12 000 w 2023r. (równowartość 8600zł w 2008r.)
Kup mieszkanie za 600 000 w 2008r.
W 2023 jest warte 1 120 000 (równowartość 648 000 w 2008r.)
Właśnie dla tego potrzeba silnych regulacji na rynku mieszkaniowym – bo
Używaj 10 lat, dbaj, serwisuj, remontuj
Sprzedaj za 20 000 zł w 2018r. (równowartość 15 500zł w 2008r).
Kolejna osoba jeździ 5 lat
Sprzedaje za 12 000 w 2023r. (równowartość 8600zł w 2008r.)
Kup mieszkanie za 600 000 w 2008r.
W 2023 jest warte 1 120 000 (równowartość 648 000 w 2008r.)
Właśnie dla tego potrzeba silnych regulacji na rynku mieszkaniowym – bo

Tymczasem zwykłych normalnych ludzi, którzy mają jakiekolwiek ambicje studiując/pracując i ciężko zapi…jąc przy tym i starając się przysłużyć jakkolwiek Polsce i po prostu godnie żyć, mających rodziny i dzieci nadal nie stać na mieszkanie czy jakiekolwiek posiadanie swoich czterech ścian
Zaczynamy żyć w świecie w którym ludzka praca i ambicje stają się gówno warte i lepiej być bez ambicji i wstawiać codziennie foty na insta czy nagrywać filmiki na TikToku a w najgorszym przypadku założyć Onlyfansa i tak zarabiać hajs…
Codziennie mam tak, że myślę, że ta moja praca i mój wysiłek wkładany w to całe życie jest gówno warte i w sumie to nie chce mi się robić jakikolwiek kursów czy jednak iść na te studia…
Wiem, to być może głupie podejście i myślenie, ale po prostu tak zaczynam myśleć o tym jak patrzę na to wszystko, na te social media..
Boję się, że dojdziemy do momentu, gdzie dziewczyny stwierdzą, że nie warto jest się uczyć i iść na medycynę czy jakiś fajny kierunek tylko lepiej nagrywać filmiki czy sprzedawać dupę na OF, bo tak jest łatwiej i szybciej do czegoś dojść i tak samo z facetami tylko chyba my jako faceci jesteśmy mniej na ten syf podatni…
Kiedyś widziałem był tutaj screen z jakiegoś Q&A ze stories jakiejś nastolatki laski z insta gdzie było pytanie ile wydaje tak dla siebie to napisała, że prawie 20k idzie na same ciuchy i też instagramerka i tiktokerka
Nie wiem już w sumie co o tym myśleć, bo po prostu przykro się na to patrzy a jeszcze widzę, że nie można komentować tego, bo dzieciarnia na Twitterze wyzywa, że „przecież LOL są lepsze czasy teraz, kto ci zabrania też tak zarabiać XD”
#nieruchomosci #ekonomia #pieniadze #zarabianie #niebieskiepaski #rozowepaski #gorzkiezale #zalesie #mieszkanie
Ratowanie życia jest mniej warte niż pokazywanie jakiegoś głupiego tańca na filmiku czy fota z zakupów czy wakacji na Malediwach
@xydeN-: Każdy może pokazywać dupę w necie, ale tu chodzi o zbudowanie armii wyznawców, którym będziesz mógł potem wciskać rzeczy od sponsorów.
Dwa mieszkania sobie wynajmie i może pójdzie z nudów do jakieś prostej pracy.
No chyba że jest chciwa i dalej będzie wyciskać simpów jak cytryny.
@xydeN-: takie same pierdzielenie słysze o piłkarzach od 20 lat, pokopio w piłke i miliony zarabiajo a lekarz grosze..., nie trafiłeśz zawodem i marudzisz, jednym sie udalo innym nie
https://ddob.com/ranking/tik_tok
Ona jest TOP4 w Polsce. Ciężko, aby ktoś taki był biedny. Udało jej się, można ją porównać np. do Ronaldo.
99.99999999999999999999999999999999999% influcencerów nic nie zarabia, także czy warto postawić wszystko na szczęśliwy traf, że akurat uda się być w tym 0.00000000000000000000000000000000001%?
Coś jak z tym, że w młodości każdy młody chłopak chciał być piłkarzem, albo bokserem. Ilu się
Czemu z drugiej strony nie jesteś wdzięczny, że masz obiektywnie lepiej niz jakiś Ashenafi z Afryki?
@xydeN-: Spokojnie to tylko wolny rynek, im więcej "sprzedawców" tego samego produktu tym niższe