Aktywne Wpisy

Grzesiok 0
Poszukiwane: Filmy pod Halloween dla młodszej młodzieży = 12-13 latków.
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor

hell_naw +183
Dzisiaj 8 rano HR napisał mail że nie uważa za odpowiednie aby jeść banany bo źle wpływają na męskich współpracowników z Indii gdy kobieta to przy nich robi (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) i aby nie doszło do nieporozumień.
#pracbaza #korposwiat
#pracbaza #korposwiat

Was od małpiej roboty może i zastąpi ale programistów nie. Dajecie się zwyczajnie nabrać na halucynacje. Widocznie nie macie w ogóle pojęcia o problemach, które próbujecie rozwiązywać razem z czatami.
To jak AI Chaty odnoszą porażki w rozwiązywaniu prawdziwych problemów to głowa mała.
Może to co produkują wygląda przekonująco ale poziom halucynacji jest wręcz przytłaczający. Jak byście przeczytali papery od OpenAI to byście wiedzieli, że rosnący poziom w byciu przekonującym w połączeniu z halucynacjami wystawia użytkowników na rosnące niebezpieczeństwo którego właśnie padacie ofiarą.
W załączniku przykład z mojej wczorajszej "współpracy" z chatem który bardzo mnie rozbawił, najwidoczniej Bill Gates musiał dzwonić i trzeba było szybko odebrać telefon xD
#programowanie #programista15k
źródło: aizastepujeprogramiste_uwazaj
Pobierz@BreathDeath: no bo pisanie kodu to jest tak naprawde ostatnia mechaniczna czynnosc i tutaj jak najbardziej moze sie przydac.
Inny problem też niby pisał rozwiązania i używał funkcji których nie było w bibliotece.
Ale fakt jako wyszukiwarka, agregator treści ze stackoverflow i
Piszę sobie hobbistycznie
źródło: Eniac
PobierzAlbo jak ktoś pisze o kreatywności takich generatorów, jak one dosłownie sklejają coś na podstawie danych na których się uczą xDD gdzie tu abstrakcja kreatywności jak to
Każdy taki sralnik, który napisał jakiś "redaktor", że chat wybije programistów okazuje się, że jakimś cudem taka osoba:
1) nie chce udostępnić kodu, który ten chat wypluł ( bo by wyszło, że nie jest on utrzymywalny i nikt o zdrowych zmysłach by tego na produkcje nie rzucił)
2) okazuje się, że taka osoba ma pewne pojęcie o IT i bez tego pojęcia nie byłaby wstanie wychwycić głupot chatu czy nawet zadawać
Poza tym, jak korporacje pozbędą się większości swojego workforce przez zaawansowane AI to kto w gospodarce zorientowanej na usługi będzie kupował ich usługi?
Gigantyczna deflacja która spowoduje, że na szczyt wypłyną robotnicy wykwalifikowani i ci specjaliści, których nie dało się zastąpić AI. Pamiętaj, że całe te korpo-kariery i klikanie w excela jest po to, żeby na końcu chińczyk wyprodukował jakiś fizyczny towar. Jeżeli towar powstanie bez klikania korposzczurów
@Fenrirr Ja tylko stwierdziłem fakt¯_(ツ)_/¯
Od programistów niby 15k, którzy czują się jak lepszy rodzaj ludzki niż Seba na magazynie, spodziewałem się bardziej otwartej i przemyślanej odpowiedzi typu "chat to tylko agregat treści i w tej technologii nie wyprze programistów, ale za kilka