Wpis z mikrobloga

Dzisiaj 8 rano HR napisał mail że nie uważa za odpowiednie aby jeść banany bo źle wpływają na męskich współpracowników z Indii gdy kobieta to przy nich robi ( ͡ ͜ʖ ͡) i aby nie doszło do nieporozumień.
#pracbaza #korposwiat
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

aby nie doszło do nieporozumień.

@hell_naw: chyba trzeba ich wysłać na jakieś szkolenia czy coś, aby zrozumieli, że ludzie jedzą banany. Może trzeba to zasugerować HRom,b o jak rozumiem, szkolenia działają w dwie strony, tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dyskryminacja Hindusów. Oskarżanie ich na podstawie narodowości. HR powinien polecieć za rasizm.

@mk321: no ja bym się czuł niekomfortowo jak by np. HR napisały do wszystkich (jak bym pracował za granicą), aby wychodząc z pokoju schowali wszystkie rzeczy, bo to Polaków kusi i zapewne czują się z tym niekomfortowo bo ich kusi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Bo jakby ktoś wysłał coś takiego u siebie to by go na menedżera awansowali

@interpenetrate: Nie polecam, całkiem niedawno wysłałem podobnego e-maila, tylko w innej (słusznej)sprawie, bo zainteresowani narzekali "pod nosem" na pewną sprawę, ale nikt nie chciał się odezwać... co prawda osiągnąłem cel...ale menedżerem nie zostałem i raczej marketingowo nie wygrałem i pewnie jeszcze trochę będą co poniektórzy pamiętali ( ͡° ͜ʖ ͡°), oprócz e-maili
  • Odpowiedz
@hell_naw jak im przeszkadzają normalne zachowania to niech jadą sobie do siebie prostować banany. Żadna nacja mnie tak nie wkurza, no może jeszcze romowie. Chociaż to chyba to samo ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Dzisiaj 8 rano HR

@hell_naw: typowe. Hindusa obrazi latająca mucha, a Ty biały Polaku ustąp, bo oni tacy biedni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

gdy kobieta to przy nich robi

dlatego dress code mówi, że kobiety mają nosić spodnie za kostkę, bo inaczej widok gołej kostki mógłby rozproszyć deep work naszych przyjaciol z dalekiego wschodu, a przez to jakość kodu znacznie spadnie i będzie trzeba ogłosić awarie
  • Odpowiedz