Aktywne Wpisy
przeczki +86
portki_z_serem +744
Jadę.
Sam, bo nie udało mi się zmobilizować znajomych. Ale jadę. Z drugiej strony - wszyscy pasażerowie tego autobusu jadą w tym samym celu. Do zobaczenia w stolicy.
#marsz #warszawa #marsz4czerwca #lextusk #bekazpisu
Sam, bo nie udało mi się zmobilizować znajomych. Ale jadę. Z drugiej strony - wszyscy pasażerowie tego autobusu jadą w tym samym celu. Do zobaczenia w stolicy.
#marsz #warszawa #marsz4czerwca #lextusk #bekazpisu

warto?
Oczywiście najlepiej trzymać do 60, ale niektórzy ale boją.
@brakloginuf: patrzysz na inflację, nasz system emerytalny i naprawdę myślisz, że za 30 - 40 lat dostaniesz jakieś realne pieniądze? Właśnie rozmontowujemy fundusz rezerwy demograficznej XD
@brakloginuf: noo, cale 250 zl rocznie straci na tych doplatach.. Mirek lepiej na tym wyjdzie gdy wyplaci i wrzuci to na konto oszczednosciowe 8% zamiast trzymac w PPK bo fundusze bardziej tracą (nominalnie!) niż pomnazaja te pieniadze, sprawdz wyniki z ostatniego roku
Jesli te kilka zł nie jest kwestią życia i śmierci, to dla czystego sumienia nie warto.
Pracownik wychodzi na tym na jakimś tam plusie, ale państwo kradnie przy okazji dodatkowa kasę od pracodawcy.
Ja wolałem mieć mniej, byle państwowy złodziej miał mniej do rozdania. Wolę, żeby mój pracodawca przepuścił kasę na co se chce.
@Mruvek: I co zrobisz z tymi dodatkowymi pieniędzmi? Urlop w Pcimiu sobie zafundujesz? W ten sposób tracisz składki od państwa, a od tych pracodawcy potrącany jest podatek. Tracisz prawie połowę tego, co przechowywałeś w PPK.
Jeżeli jednak umówisz się z szefem, że da ci minimum tyle samo kasy