Wpis z mikrobloga

@aczutuse: We #frontend albo bardziej ogólnie w JS/TS jest podobnie. Stawki wyraźnie spadły w porównaniu z podobnym okresem rok temu, do tego ogrom firm w ogóle nie reaguje na wysłane CV, bo mają podobno multum chętnych kandydatów. Co jest ciekawe, w Polsce chyba aż tak wielu zwolnień jak w stanach nie było
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: taa jusz wyczujesz... 4 godziny rekrutacji, czesci techniczne z ludzmi, ktorych nigdy potem nie zobaczysz... z liderem chwila pogadanki o zyciu bez zaglebienia sie w sprawy techniczne. Chłop co to nie on i że w ogóle tu wszystko najlepsze, bo oni najlepssi są, technologiczna firma taka jak google prawie że i łaskę mi robią, że mnie zatrudnią.
No i dałem się nabrać... poszedłem żeby mieć ich w cv.
I
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: Dobrym wyznacznikiem to byłoby pisanie kodu bez adnotacji i bez Springa, a nie to czy ktoś ma mikroserwisy czy nie ¯_(ツ)_/¯ Jak ci sami ludzie co pisali ch*jowy monolit odpowiadali za migrację do mikroserwisów, to one też będą ch*jowe. Choć fakt, wtedy szambo jest świeże a nie 15-letnie, a i właz który je przykrywa wyraźnie mniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dobrym wyznacznikiem to byłoby pisanie kodu bez adnotacji i bez Springa, a nie to czy ktoś ma mikroserwisy czy nie

@tylko_zerknalem: Nic takiego o mikroserwisach nie napisałem, przeczytaj kilka razy aż zrozumiesz.
  • Odpowiedz