Aktywne Wpisy
MarianJanusz +330
o__0 +5
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Babeczka stwierdziła, że losy dwóch bratnich dusz będą się ze sobą przecinać przez całe życie, ale nigdy nie dojdzie do sytuacji, w której te dwie osoby stworzą szczęśliwą relację. Zawsze temu dwojgu będzie stało coś na przeszkodzie, aby być razem. I mimo tego, że będzie ich do siebie ciągnąć to finalnie stworzą związki z zupełnie kimś innym - oczywiście będą kochać tę nową osobę, ale to nie będzie TO magiczne i niepowtarzalne uczucie jak to, którym darzyli swoją bratnią duszę. Po prostu tak jakby przeznaczenie z nich zakpiło i nie uwzględniło dla nich wspólnego szczęśliwego zakończenia.
Dlatego z chęcią bym poczytała co Mirki i Mirabelki o tym sądzą, może ma ktoś podobne doświadczenia i się zgadza z tą koncepcją albo wręcz przeciwnie i uważa, że to brednie i sam tworzy ze swoją bratnią duszą szczęśliwą relacje.
#bratniedusze #uczucie #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #milosc #los #przeznaczenie
za dużo romantycznych opowiadań się naczytała
Ja ze swoją pierwszą miłością nie chciałabym być, wiec w sumie dobrze że ten los z nas zakpił. ale skłamałabym, gdybym powiedziała że kiedykolwiek poczułam coś silniejszego niż
@panthererose: byłbym ostrożny z twierdzeniami polonistki tak wybitnej, że nie dała rady nauczyć cię poprawnego użycia imiesłowów
Przez
Bo w tej chwili znaczy, że powiedziała to gdy ONA była w liceum.
https://www.ekorekta24.pl/blad-tozsamosci-podmiotu-a-imieslow-przyslowkowy-na-ac/
z tym akurat bym się nie zgodziła. Myślę, że to niemożliwe, aby dogadywać się wręcz bez słów, a przy tym mieć tyle wspólnego i czuć się tak dobrze w towarzystwie wielu osób.Taką wyjątkową bliskość można osiągnąć tylko z poszczególnymi osobami, a śmiem nawet twierdzić, że niektórzy nigdy tego nie doświadczyli.
@panthererose: Jak nie umiesz używać imiesłowów, to nie używaj. Słaba to była polonistka, skoro Cię poprawnie mówić nie nauczyła.
Kiedyś takie konstrukcje funkcjonowały jedynie w formie żartu („Będąc młodą lekarką przyszedł do mnie pacjent”).
twoja polonistka byla alpha widow i caly czas rozpamietywala bad boya z mlodosci, podczas gdy byla w zwiazku z beciakiem, zgadlem?