Wpis z mikrobloga

@heterodewiant44: w latach 90 na Podkarpaciu bo nie wiem czy to było w całej Polsce, z Mikołajem przychodził diabeł i aniol i wlasnie diabel tez straszył dzieci. Na zdjęciach mojego starszego rodzeństwa z Mikołajem widać ze są zapłakani. Ciekawa jestem czy taki zwyczaj byl w całej Polsce czy nie
  • Odpowiedz
@Mathas: Wiesz dlaczego tego typu "żarty" (udawanie porwania, kopania własnego grobu, napadnięcie itd.) na dorosłych twórcach zawsze są reżyserowane? Bo w tak skrajnej sytuacji normalny człowiek mógłby nawet paść na zawał albo zaatakować z nożem kogoś, kto jego atakuje. To są skrajne reakcje. Dodatkowo nawet ludzie pokroju Dubiela wiedzą, że po wszystkim kolega wcale by się nie śmiał, tylko poszedłby na policję. To jest oczywiste, że człowiek będzie miał traumę
  • Odpowiedz
@alma_ wystawianie swojego "bachora" na taki poziom niepotrzebnego stresu, niereagowanie na wołanie o pomoc lub wręcz wyśmiewanie go nie ma nic wspólnego z wychowywaniem. Porównanie z kreskówkami wyjęte z p---y. Przeczytaj jakąkolwiek książkę o psychologii dziecka wydaną po '75 i wtedy wróć z "mądrościami"
  • Odpowiedz