Wpis z mikrobloga

@piterkop: To jest sposób na pokazanie im, że „zło” w świecie istnieje i nie każdy jest przyjazny. Poza tym content jest świeży i śmieszny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 365
@Mathas: czym innego jest pokazywanie prawdziwego świata i brak bezstresowego wychowania, a czym innego jest doprowadzanie dziecka do skrajnego stanu, które nie rozumie, że porwanie to żart i które nie rozumie, że prezenty kradzione są na żarty. Takie dziecko nie rozłoży tego na czynniki pierwsze i nie wyjaśni sobie, że to tylko zabawa, tylko bardzo długo podświadomie będzie miało lęk wywołany głupotą rodziców.
Niedawno widziałem filmik, gdzie w USA baby
  • Odpowiedz
@Dariel: Jakich traum? Trauma to może być jak Ci ojca rozsadzi mina 20 metrów przed Tobą, a nie bo gówniakowi ktoś podepta prezent i zrzuci choinkę na ziemi, lol… Niedługo to będziecie się doszukiwać traumy, bo matka dziecku batona czy setnego samochodziku nie kupiła w sklepie.
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: ludzie zawsze byli odchyleni, nie potrzena na to tiktok'a. Pamietam, jak bylem maly to moi rodzice mikolaja zamowili, a ze bylem troche urwis, to ten mial mnie troche 'postraszyc' - kolo jakas ruzge wyciagnal, ja go wtedy z pol obrotu i matrix do szafy, przebeczalem chyba cala noc xD trauma do dzisiaj, jak nic nie pamietam z tamtych lat to, to mi sie wbilo w pamiec. Rodzice nie badzcie
  • Odpowiedz
  • 349
@Panitsch dziecko kopie i bije grincza bo czuje się bezradne i pozostawione na pastwe losu, rodzic zawiódł, schował się, dziecko pozostało samo. Okazało się że do domu, który miał być bezpieczna przystanią może wejść każdy, robić co chce i nie ma co liczyć na pomoc ojca. Wcale nie dziwi mnie ta reakcja dziecka. Bronił swojego terytorium wszystkimi możliwymi środkami. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Mathas: też nie idź w drugą skrajność bo jeszcze się okaże że jak ojciec pije i daje oo mordzie dla mamusi a dla dzieci po dupie to przygotowuje je na trudy życia.

Dom ma być domem, naszą twierdzą i miejscem gdzie można się czuć bezpiecznie.
Zatrudnienie takiego zielonego i robienie sobie jaj to strzelanie sobie w kolano, jak przyjdzie jakiś złodziej i zacznie kroić fanty to dzieciaki nauczone przez przezornego
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: przydatne zjawisko przynajmniej oduczy oskarkow roszczeniowosci i tego ze wszystko im sie nalezy xD terapia dla oskarkow zderzenie z rzeczywistoscia, ktos nie daje im wszystkiego co chca, troche pokwiczy w dziecinstwie ale dobrze mu to zrobi na starosc, nie bedzie rozczarownia w doroslym zyciu jak zycie czasem da mu w kosc.
  • Odpowiedz